Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 13 лютого

День на Закарпатті пройшов насичено.

Закохані краяни готуються до дня закоханих. Найпоширенішим подарунком дівчатам досі залишаються квіти. Тож які саме обирають мешканці столиці Закарпаття? Виявляється, найбільшим попитом у ці дні користуються тюльпани.

Про це розповіла продавець квітів Лідія Михайлюк. За її словами, 70 відсотків покупців надають перевагу саме їм.  Ще 15 відсотків шукають проліски, підсніжники, шафрани. Більше 5 відсотків беруть гліцинії. А от троянди зовсім виходять із моди. Перевагу їм надають усього 3 відсотки хлопців, які хочуть порадувати коханих.

Фізика вчить, що два тверді тіла не можуть одночасно перебувати у тій самій точці. Хоча закохані всіх часів і народів чхали на цю аксіому і постійно намагаються її спростувати, причому щоразу якимсь новим способом. Якщо про це думати, то може дах поїхати. Але ми про кохання не думаємо взагалі. Ми ним просто займаємося.

Адже коли в Ужгороді починають монтувати пивні тераси при кафе, до міста якось зразу несподівано, але рішуче приходить весна. А з нею і численні проблеми, які взимку були якось причмулені, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Чи є на Закарпатті молодіжна політика? Про це у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» ми попросили розповісти голову Закарпатського підрозділу Національної молодіжної ради України Олену БІЛАНІНУ.

– В українській мові політика – слово багатозначне,нагоосила вона. –  Тож часто коли кажу десь, що в нас молодіжна політика, у багатьох виникають асоціації із певними чиновниками, урядовцями, депутатами.

Рішення щодо вирішення конфлікту між Україною і Угорщиною стосовно мовної статті закону про освіту, можливо, міститься у висновках Європейської комісії за демократію через право (Венеціанської комісії), вважає генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг. “Я вітаю рекомендації Венеціанської комісії, закликаю Україну уважніше ознайомитися з цими рекомендаціями, тому що там є можливе рішення щодо цієї проблеми між Україною і Угорщиною”, – сказав Єнс Столтенберг на прес-конференції у вівторок у Брюсселі.

Як повідомила закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» головний спеціаліст відділу державної реєстрації актів цивільного стану по місту Ужгород (ДРАЦСу) Ольга Рябінічева, 14 лютого у столиці Закарпаття зареєструють 8 шлюбів, один із яких буде укладено у рамках проекту «Шлюб за добу». Загалом наразі в Ужгороді таким чином поєднали долі вже 188 пар.

У середу, 14 лютого, дружина Президента України Марина Порошенко відвідає Закарпатську область із робочим візитом. Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА.

Перша леді разом зі школярами Закарпаття, чиї батьки – учасники АТО, заповнять сторінки всеукраїнського проекту «Книга Миру». Також Марина Порошенко та голова Закарпатської  ОДА Геннадій Москаль підпишуть Меморандум про долучення області до національного проекту Благодійного Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

12.02.2018 о 14:30 до о ОКЦ надійшла інформація про ймовірне утоплення в приватному ставку 5-річної дитини, яке мало місце 10.02.2018 року близько 17:00 за адресою: Рахівський район, с.В.Водяне, вул. Я.Мудрого. Тіло загиблого вилучено місцевим населенням.

Учора на площі Театральній в Ужгороді усі бажаючі могли сфотографуватися зі звичайнісіньким хижим птахом. Він був разом із господарем, на повідку, аби не полетів.

Бажаючих закарбувати у вічності мить разом із орлом було небагато. Проте подивитися, погладити пернатого  сходилося багато дітей та молоді.

zakarpatpost.net