Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 14 лютого

День на Закарпатті пройшов насичено.

Правоохоронні органи встановили осіб, котрі в ніч на 4 лютого намагалисяшли ТУКЗ) поблизу Генерального консульства Угорщини в Ужгороді. Про це заявив Геннадій Москаль у присутності керівництва Генконсульства та ТУКЗ.

Про це повідомила прес-служба Закарпатськоої ОДА.

До поліції з заявою звернувся іноземець, громадянин європейської держави, та заявив про викрадення його «Mercedes Е320 CDR» на території Виноградівського району. Чоловік розповів, що біля села Сасово група осіб заблокувала проїзд «Volkswagen Passat», в якому він знаходився, двома автомобілями. Після цього заявника та трьох його приятелів витягли з машини, стали бити, потім відвезли на найближче кладовище і стали вимагати повідомити про місцезнаходження автомобіля марки «Mercedes Е320 CDR». Нападники отримали інформацію про автомобіль, який їх цікавив, і викрали його. Після цього злочинці стали вимагати у власника 4000 доларів США за повернення машини.

Під час проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції встановили, що до злочину причетний 37-річний житель села Великі Ком’яти Виноградівського району.

На Закарпатті у рейсовому автобусі Луги-Рахів 13 лютого померла 2-річна дівчинка, яку матір везла до Рахівської ЦРЛ, де вона нібито вже перебувала на лікуванні з великою температурою. За словами матері, вона поїхала додому з хворою дитиною, бо має ще одну грудну дитину.

14 лютого Закарпаття відзначає свято, яке прийшло до нас із Заходу – День святого Валентина. Далеко не всі сприймають його позитивно і стверджують, що нам воно чуже, а кохатися треба не за календарем, а щоденно. Проте є люди, для кого день закоханих став доленосним, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Усі школи Ужгородського району Закарпатської області закрили на карантин з 14 лютого.

Про це повідомили в прес-службі Ужгородської райдержадміністрації. Карантин у школах ввели терміном на 14 календарних днів у зв’язку зі зростанням захворюваності на ГРВІ серед жителів району. Відповідне рішення прийняли на позачерговому засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Сьогодні в Ужгороді з’явилась ще одна туристична принада – місце для поцілунків. Для її встановлення обрали чудову дату — 14 лютого в День усіх закоханих! Встановили “лавицю кохання” біля чарівного будиночку на Православній набережній, прямісько напроти обласної філармонії. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола.

Залізничні вокзали низки туристичних міст України можуть віддати в концесію — в управління приватним компаніям.Мова йде про Хуст, Славське, Яремче і Миколаїв.

Сьогодні в Ужгороді дружина Президента Марина Порошенко разом із керівництвом області відкрила перший інклюзивно-ресурсний центр освіти на Закарпатті. За інформацією, наданою Мариною Порошенко, в області сьогодні працює 141 інклюзивна школа, де навчається майже 300 учнів з особливими потребами. Наразі інклюзивною освітою охоплені лише 1,5% особливих дітей Закарпаття.

zakarpatpost.net