ТОП-10 найромантичніших місць Ужгорода

Часто на День святого Валентина молодь думає, де можна побути наодинці з коханою людиною.

Навіть холод не заважає гарячим серцями битися в унісон та блукати вулицями міста.

Але куди ж піти? Де найкраще провести час разом? Якими є найбільш романтичні місця Ужгорода? Про це ми вирішили розпитати самих містян. Вони й допомогли газеті «Наш Ужгород» скласти рейтинг найкращих куточків обласного центру Закарпаття, до яких подобається навідуватися  закоханим.

Отже, закарпатська газета «НЕДІЛЯ» пропонує  закоханим ужгородцям ТОП-10 найромантичніших місць.

Пішохідний міст

Місце справжнього паломництва для тих, хто хоче залишити на перилах мосту залізне серце. Чіпляють замочки тут не тільки ті, у кого почуття ще на квітково-цукерковій стадії, але й наречені під час весіль та навіть сімейні пари. Крім того, поблизу – гарна панорами, річка, птахи та добре видно довколишні вулиці. Чим не місце для побачення?

— За місяць після знайомства зі своєю дружиною ми повісили на мості маленький замочок. На весілля – два металеві серця з нашими іменами. Зараз полюбляємо там гуляти з дворічним сином, — каже Степан.

— У кожного своя історія кохання. Ми познайомилися саме на пішохідному мості. Тоді ми були ще студентами  і обоє  поспішали. Зіштовхнулися чоло в чоло. Обмінялися номерами телефонів, але Андрій зателефонував тільки за місяць. Майже рік були просто друзями, але згодом зрозуміли, що між нами спалахнула справжня любов. Тому саме це місце для нас є найулюбленішим, —   зізнається Маріанна.

Справді, пішохідний міст є візитівкою не тільки закоханих, але й Ужгорода загалом.

Ужгородський замок

Овіяна легендами, старовинна і таємнича фортеця також приваблює тих, у кого в душі буяє любов. Тут можна і посидіти в затишному ресторані, і прогулятися залами, і відчути ритм міста, і торкнутися до сивої давнини. Навіть можна уявити себе правителем… У палаці нараховується чотири десятки приміщень, тож пройтися дійсно є де. На території цитаделі є навіть каплиця, де можна й повінчатися…

— На перше побачення ми відправилися в замок. Я раніше там не була ніколи, тож сама запропонувала прогулятися залами. Там особлива енергетика, якась романтика навіть витає в повітрі. Отже, вважаю, що саме велична і могутня фортеця є найкращим місцем для прогулянки. Та й поруч скансен, музей просто неба, де можна поринути в іншу епоху… Як на мене, це захоплює, — ділиться думками ще одна ужгородка Богдана.

Невицький замок

Хоч він і за містом, але здійснити туди екскурс і повчально, і цікаво. Не менш легендарний і навіть де в чому загадковіший, ніж Ужгородський замок, хоч і не повністю зберігся до наших часів, але зачаровує. Та й оточує його розкішна природа. Тож одночасно вирушаючи туди у мандрівку можна просто насолодитися чудовою природою та подихати на повні груди чистим повітрям.

— Саме туди ми вирушили у весільну подорож. Там виходять чудові фото, — стверджують Микола та Руслана. — Здається, ніби між мурами оживають мрії. Усім закоханим варто там побувати.

До речі, згідно з однією з легенд, колись у цитаделі вирували неабиякі пристрасті.  Старожили розповідають, що існує приповідка про те, буцімто володар Невицького замку відбив наречену у мукачівського герцога, а той розлютився і пригрозив помстою. Відчуваючи провину і боячись вендети колишнього суперника, власник замку пообіцяв: якщо у дружини народиться дочка – її віддадуть за герцога, як тільки дівчині виповниться 16 років. І дійсно: народилася дічинка. Однак коли вона дізналася, яку долю підготували для неї батьки – кинулася із замкової вежі. У момент загибелі дівчини блискавка влучила в фортецю, тим самим зруйнувавши її.

Залізничний вокзал

Комусь дійсно подобається дорожня романтика… А вокзал, між іншим, є одним із найкращих в Україні у плані архітектури.

— Ми познайомилися з чоловіком саме на пероні. Я їхала на змагання у інше місто, а він – у відрядження. Так трапилося, що навіть вагон нам дістався спільний. Тож дорогою виходили поговорити. Повертатися додому вже домовилися разом, — наголошує Дарина. — Навіть на весіллі побували на вокзалі… Як же не відвідати місце, яке звело наші долі.

Такої ж думки і пані Євгенія. Хоч жінці і 67 років, але вона запевняє, що кохання не знає віку…

— 10 років тому я овдовіла. Було дуже самотньо і сумно. Здавалося, що життя втратило сенс. Однак онучка навчила мене користуватися соцмережами і я знайшла своє щастя знову. Зустрілись ми з Федором на вокзалі, оскільки з Житомира він приїхав потягом. З того часу не розлучаємось ніколи, а пероном проходжаємося  досить часто, – підкреслює ужгородка.

Набережні – липова алея

Саме там найчастіше гуляє молодь… і не тільки. Річка робить місто затишним і додає йому особливого шарму. Донедавна містяни частенько ходили до води  милуватися лебедями, тепер – підгодовують інших птахів, які залишилися.

— Шкода, що білопері красені відлетіли. Однак, сподіваюся, що ненадовго. Ми звикли до них, та й вони є символом кохання. А липовою алеєю щовечора блукаємо з дівчиною, — зауважує студент Любомир. — Алея – наша гордість, адже є найдовшою в Україні. Влітку там затінок, а взимку хоч і холодно, але романтично… особливо в  сутінках, коли у воді віддзеркалюється місяць і коли здається, що пірнають в Уж зірки. Та й підсвічені мости зараз стали просто фантастичними.

Дійсно, набережні є завжди людними. Там проходжається не тільки місцеве населення,  але й туристи, які шукають міні-скульптури, аби назавжди закарбувати їх у вічності…

Романтична вечеря в ресторані

Однак блукати ужгородськими вулицями до снаги далеко не всім. Хтось вважає, що набагато краще посидіти у ресторані.

— Що може бути романтичнішим, ніж вечеря удвох при свічках у тихому місці. По-перше, задушевна розмова дозволяє більше відкритися іншій людині, а по-друге, усамітнитися на вулиці не можна… там завжди є перехожі, —  переконує Людмила. — Приємна музика, смачна їжа і поруч – кохана людина. Що може бути кращим?

У багатьох справді ресторани асоціюються з романтикою… дехто навіть через роки згадує про подібні щасливі миті з особливим трепетом.

Боздоський парк

Хоч парк і досить занедбаний, для когось він уособлює найкраще місце для побачень. Заснований у  1954 році, парк був свідком сотень… а то й тисяч поцілунків…

— Хто що б не казав, а найкращим місцем для мене є саме парк. Там – просто маленький рай, живе осердя  дикої природи, там живуть різні тварини і ростуть унікальні дерева. Що може бути кращим, ніж поблукати з найріднішою на світі людиною лісом, слухати і спів пташок, і як б’ється її серце, – розмірковує Кароліна. — Тут у дитинстві я часто бувала з батьками, а тепер гуляємо з сином.

Слова молодої мами підтверджує і її подруга. Валентина теж вважає Боздоський парк одним із найбільш романтичних в Ужгороді.

Площа Фенцика

Зручне розташування робить і цю місцину улюбленою серед закоханих.

Поруч – і дитяча залізниця, і пішохідний міст… Архітектурне обличчя міста без неї уявити взагалі важко.

— Я катався там на велосипеді. Впав. Травмувався. Ярина прийшла на допомогу. У неї був добрий погляд і ніжні руки. Вона знала що робити з раною… З того часу ми разом. Уже два з половиною роки. Саме через це площа Фенцика для мене є особливою, – розповідає Костянтин.

Корзо

Історичний центр міста романтичний у будь-яку пору року. На перехресті Корзо – Волошина полюбляють зустрічатися навіть туристи…

Що вже казати про самих ужгородців.

У перекладі з італійської Корзо означає «вулиця, де прогулюються». Цю назву вона отримала ще коли містом володіли Другети, також називалась вона Мостовою та носила ім’я угорського письменника та педагога Ференца Казінці.

— Одна з найстаровинніших вулиць в Ужгороді Корзо нерідко поєднувала шляхи людей. Мої дідусь із бабусею познайомилися саме там. Так склалося, що я зі своїм хлопцем також вперше побачилася на Корзо. Правда, тоді нам щойно виповнилося по п’ять років і наші мами були шкільними приятельками, – пригадує Діана.

Сквер Масарика

Парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва місцевого значення для декого є місцем для побачень.

Сквер дійсно доглянутий та впорядкований, тож і не дивно, що завжди приваблює до себе закоханих краян.

— Як правило, зі своєю теперішньою дружиною ми зустрічалися у сквері Масарика. Потім відправлялися абикуди… Зараз живемо неподалік… Вважаю це добрим знаком. Для мене сквер є найдорожчим куточком у місті, – підкреслює Роман.

Є в місті над Ужем і інші романтичні місця… Але про них – іншим разом.

zakarpatpost.net