Якою буде сьогодні, 14 лютого, погода на Закарпатті. Якою буде весна?

Сьогодні на Закарпатті буде відносно тепло, погода здебільшого очікується пасмурна.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +1, удень – +4 градуси. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вранці очікується дрібний сніг, після обіду – дрібний дощ, ближче до вечора – сніг.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 0, удень – +3 градуси. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Вранці очікується сніг, після обіду – дрібний дощ зі снігом, ближче до вечора – сніг.

У Волівці – -4 уночі і  -3 градуси удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Вранішній сніг у другій половині дня повинен послабшати, проте до вечора може знову набрати силу.

У Сваляві – -2 уночі і  +1 градус удень. З ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Вранішній сніг у другій половині дня повинен послабшати, проте до вечора може знову набрати силу.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – +3. Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Опади спостерігатимуться протягом усього дня. Вранці очікується дрібний сніг, у другій половині дня – дрібний дощ зі снігом, якому на зміну прийде сніг.

У Перечині – нічна температура становитиме +1, денна – +4.  Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вранці очікується дрібний сніг, який у другій половині дня зміниться дрібним мокрим снігом. Увечері – сніг.

У Великому Березному – вночі -2, удень – 0 градусів. Протягом усього дня погода буде похмурою. Удень очікується дрібний сніг, який ближче до вечора може посилитися.

У Берегові та Виноградові – вночі +1, удень – +3.  Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Вранішній сніг удень зміниться дрібний дощ зі снігом, який продовжуватиме йти до кінця дня і ближче до вечора посилиться.

У Міжгір’ї – уночі  -5, вдень – +1 градус. Протягом усього дня очікується сніг. Після обіду він повинен піти на спад, проте до вечора знову посилиться.

У Рахові буде уночі -7, вдень температура підніметься до -2 градусів. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. З самого ранку йтиме сніг. Удень він може послабшати, проте до вечора знову набере силу.

14 лютого вшановується пам’ять мученика Трифона. Про погоду наші пращури судили за небом: якщо на Трифона небо було усіяне зірками, то очікували пізньої весни. Якщо випадав сніг, це розцінювали як попередження про дощову весну. Якщо до кінця дня небо вкривалось туманним прошарком білих хмар, очікували незабаром хорошої погоди. Взагалі за погодою цього дня передвіщали погоду до кінця зими: “Який Трифон, такі й останні дні лютого”.

zakarpatpost.net