Закарпатський кармолог розповіла, чому 40 років вважають переломним періодом

Термін “криза середнього віку” відомий багатьом. Але що ж вінозначає? Чому в цьому віці людина або впадає в депресію, або навпаки починає кардинально змінювати життя? Пояснення є! Про це у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» розповіла людина, що вивчає кармологію,  педагог і журналіст Олеся МАРКОВИЧ.

“Взагалі, виділяють декілька етапів у житті, коли вкрай важливо правильно пропрацювати ті чи інші якості.

Так, скажімо, якщо людина справляється з певними призначеннями до 40 років, то в цей вік вона вступає у доброму здоров’ї, енергійна, маючи успішну роботу, багато друзів і щасливу родину. 40 років – такий собі підсумок, – наголосила вона. – Люди завжди відчувають цей вік, вважають його переломним періодом, дехто кидає сім’ю, намагається починати нове життя, буває – і спиваються. Пояснюємо це для себе «кризою середнього віку». Але залишається незрозумілим, як долати цю кризу. Якщо ж людина знає, яке призначення мала виконати до цього часу і справляється з ним  – ніякої кризи просто не виникає.

Другий важливий період – від 40 до 60 років. Там є своєї завдання, які слід проробити. А якщо не виконано попередніх завдань, то додаються ще й вони. Погодьтесь, що з подвійним завданням впоратися значно важче. Ми бачимо чимало прикладів, коли людина в 60 років виглядає значно молодшою, сповнена енергії і планів. А дехто в такому віці  помирає. Причини зовні різні, а насправді – не виконав завдання душі. Буває, звичайно, що людина помирає, бо виконала місію й пішла далі. Але це стосується людей дуже високого духовного розвитку.

Третій важливий період – від 60 років і… до кінця життя”.

zakarpatpost.net