Закарпаття готується до Великого посту

19 лютого розпочинається Великий піст, який ще називається Чотиридесятниця.
Піст – це час коли кожен із нас має унікальну можливість зазирнути у своє єство і через призму Євангелія і страждань Христа за нас, зрозуміти сутність свого власного буття і буття всесвіту. Це час покаяння і зміни свого внутрішнього і зовнішнього життя.

У перші чотири дні Великого посту Церква Христова особливо акцентує увагу на нашому внутрішньому стані, тому в ці дні читається особливий Покаянний канон. Автором цього канону є відомий святий Андрій Критський.

За традицією в храмах та чернечих обителях цей канон завжди читає керуючий Мукачівською єпархією Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський.

Отже, у понеділок 19 лютого владика Феодор очолить Велике Повечір’я з читанням Покаянного канону у кафедральному соборі на честь ікони Божої Матері «Почаївської» у м. Мукачево о 17.00.

У вівторок, 20 лютого о 16-й годині Велике Повечір’я з читанням канону владика служитиме у Свалявському Свято-Тройце-Кирило-Мефодіївському жіночому монастирі.

В середу, 21 лютого також о 17-й годині, Покаянний канон буде читатися архіпастирем у Хрестовоздвиженському кафедральному соборі Ужгорода.

В четвер, 22 лютого владика Феодор читатиме Покаянний канон у Мукачівському Миколаївському жіночому монастирі теж о 17-й годині.

zakarpatpost.net