У Китаї триває святкування Нового року, а в яких країнах поїдають трупи собак?

Традиційно вважається, що собак їдять корейці.

Але не тільки вони. На батьківщині китайського Нового року теж не проти поласувати трупами домашніх улюбленців. Так, китайці теж їдять собак. Щоправда, азіати переважно готують таку їжу влітку.

Періодично правозахисні організації проводять акції  захисту собак на сезонних ринках Китаю і Південної Кореї. Але більшість корейців сприймають поїдання собак як національну традицію, яку можна порівняти, наприклад, з французькими жабами.

Навіть не віриться, що наших найвірніших чотирилапих друзів поїдали і в Стародавньому Римі, і в Мексиці. Як би це тривожно не звучало, та навіть у окремих провінціях Швейцарії  готують страви із собак і кішок. Зоозахисники б’ють на сполох, але закон не забороняє цього робити.

Тим часом є й країни, де категорично заборонено вживати собачатину. Наприклад, Ізраїль. Там собака відноситься до нечистих тварин, які вживати у їжу не можна.

У державах, що сповідують іслам, до речі, так само, як і в буддизмі.

Закарпатці собак  не їдять. Тут вони використовуються і для охорони, і для службових цілей, і для випасання худоби, і для лікування певних захворювань. Крім того, чотрилапі є нашими  справжніми відданими друзями.

 

zakarpatpost.net