Ужгородська англічанка хоче зняти фільм про рідне місто

Мар’яна Фантич, що була моделлю скульптору Михайлу Михайлюку, коли він працював над фонтаном «Дівчина з голубом», що знаходиться на вулиці Гойди біля ректорату УжНУ та головного управління статистики області, не забула про рідне місто.

Свого часу  вона успішно закінчила коледж мистецтв імені Ерделі, далі – Львівську академію мистецтв, після чого їй поталанило здобути диплом знаменитого англійського університету в графстві Міддлесекс. Нині вона мешкає у Лондоні і працює дизайнером.

Наразі ім’я нашої землячки добре відоме у всьому світі. У 2012 році вона разом зі своїм партнером Домініком Янгом створила епатажну колекцію модних речей Apex Predator. Про неї заговорили як про креативну авторку зубатого взуття.

А невдовзі Мар’яна планує приїхати в Ужгород і зняти фільм про рідне місто. Мріє вона побачити і той самий фонтан, завдяки якому серцем назавжди пов’язана з рідною землею. Свою малу батьківщину дизайнерка не забула, адже саме тут залишилося її дитинство, її найприємніші студентські спогади, саме тут вона створила свої перші роботи і звідси стартувала у світ високого мистецтва. Більше того, вона усвідомлює, що далеко не кожному таланить бути увічненим у пам’ятці та ще і в такому юному віці.

zakarpatpost.net