Якою буде сьогодні, 23 лютого, погода на Закарпатті. Що розкаже про літо іній?

Сьогодні на Закарпатті буде прохолодно і хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -1, удень – +3 градуси. До самого вечора вбуде триматися похмура погода, лише під кінець дня небо очиститься від хмар. Уночі піде дрібний сніг, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Хусті та Іршаві – вночі буде 9, удень – +4 градуси. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Уночі піде дрібний сніг, який ще до ранку закінчиться. Більше опадів не передбачається.

У Волівці – -6 уночі і  -1 градус удень. У Сваляві хмарна погода буде триматися до самого вечора. Вночі йтиме сніг, який до ранку повинен послабшати, а до середини дня і зовсім закінчитися.

У Сваляві – -8 уночі і  -1 градус удень. Сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме 0, денна – +4. У Тячеві протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме -1, денна – +3. До вечора хмари, що панували в небі у Перечині весь день, заберуться геть. Удень розпочнеться дрібний сніг, проте він повинен закінчитися до приходу вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі 0, удень – +4.  Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -6, вдень – 0 градусів. Протягом усього дня у Міжгір’ї буде триматися хмарна погода. Уночі піде дрібний сніг, який до ранку повинен закінчитися. Удень та ввечері він очікується знову.

У Рахові буде уночі -7, вдень температура підніметься до -3 градусів. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Нічний дрібний сніг до ранку повинен закінчитися. Проте у другій половині дня він відновиться і йтиме до пізнього вечора.

23 лютого вшановується пам’ять Прохора Печерського. У народі святого називали Прохір-Зимоох і казали: “До Прохора стара охала: “Ой, студено!”, “Прийшов Прохір та Влас (24 лютого): “Невже скоро весна у нас?”, “Прохір — на тепло повернув”. У народі підмітили, якщо 23, 24, 25 лютого іній на деревах, то слід чекати дощ на Мокія Мокрого (24 травня), а це означає, що все літо буде “мокрим”.

zakarpatpost.net