Якою буде сьогодні, 25 лютого, погода на Закарпатті. Чому цей день називали рибним?

Сьогодні на Закарпатті буде холодно, але сонячно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде -8, удень – -5 градус. Хмари, які з’являться вдень, протримаються недовго – ввечері очікується ясна погода. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде -9, удень – -3 градуси. Хмарна погода вранці проясниться, а вдень та ввечері все знову повториться. Без опадів.

У Волівці – -15 уночі і  -12 градусів удень. Хмарна погода протримається увесь день. Без опадів.

У Сваляві – -12 уночі і  -7 градусів удень. Небо у Сваляві вкрите хмарами тільки вночі, вранці воно очиститься та буде ясним до самого вечора. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме -9, денна – -4. Від нічних хмар вже вранці не залишиться й згадки, та до самого вечора у Тячеві буде триматися ясна погода. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме -8, денна – -5. Протягом усього дня у Перечині буде триматися хмарна погода. Без опадів.

У Великому Березному – вночі -12, удень – -8 градусів. Хмарна погода буде триматися до самого вечора. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі -8, удень – -3.  Ранок у Береговому буде безхмарним, і до кінця дня небо лишатиметься ясним. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  -16, вдень – -10 градусів. Безхмарним небо буде лише вранці – день та вечір у Міжгір’ї очікуються похмурими. Без опадів

У Рахові буде уночі -17, вдень температура підніметься до -13 градусів.

У Рахові сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Уночі очікується дрібний сніг. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

25 лютого вшановується пам’ять святого Олексія, чудотворця. У народі 25 лютого називали днем Олексія Рибного, тому що якщо цього дня настає відлига — літом буде добре ловитися риба. З цього дня упродовж трьох днів виставляли на ранковий мороз зерно, яке призначалось для посіву, і говорили, що проморожене насіння дає кращий урожай. Якщо на Олексія небо зоряне, можна чекати хороший збір зернових. А сонячний день обіцяв великий врожай яблук.

zakarpatpost.net