Синоптики розповіли, коли на Закарпаття прийде справжня весна

Потепління розпочнеться уже з 3 березня. Вперше за кілька останніх днів температура вдень підніметься до плюсової. Хоча вночі ще будуть морози, зокрема, в Ужгороді очікується до шести.

А от справжня весна прийде пізніше.

Як розповів синоптик Віталій Постригань, в 2018 році весна приходитиме поступово, а в найближчі два тижні чекати на неї не варто і зовсім. У березні погода буде вельми примхливою: на українців чекає справжня карусель потепління-заморозки, передає КП в Україні.

Синоптик Леонід Горбань вважає, що по-справжньому тепло в Україні буде ближче до початку квітня. “Стійкий перехід на плюсову температуру прораховується з 24 березня, і до кінця місяця буде поступове підвищення температури. Так, починаючи з 23 березня буде плюс 2-3 градуси, і кожен день додаватиметься по 2 градуси тепла, так що до кінця місяця буде вже 6-7 градусів тепла. Загалом, весь перший місяць весни буде прохолодним… З 3 по 5 березня очікується сніг, а 7 і 9 березня – сніг з дощем. З 14 по 16 березня будуть дощі, потім – з 20-го по 22 -е – дощ зі снігом, а починаючи з 23 березня і до кінця місяця опадів не прораховується”, – розповів він.

 zakarpatpost.net