Скільки коштуватимуть квіти на 8 березня

В Україні до дня 8 березня квіти подорожчають мінімум на 5-10 грн за штуку.

“Продаю тюльпани, вирощені в Україні, по 28 гривень за один. Завтра вони коштуватимуть дорожче. По 28 продаватиму ті, які були привезені кілька днів тому. Свіжі – по 35 гривень за квітку. Букетик з трьох тюльпанів віддам за 85-90 гривень”, – каже продавець квітів Анна Шулакова, пише Сегодня.

За її словами, троянди коштуватимуть мінімум на 5 грн дорожче. Зараз ціни коливаються від 25 – 75 грн за квітку.

“Незважаючи на економічні труднощі в країні, попит на квіти 8 березня стабільний. Популярні тюльпани, троянди, гіацинти. Також дрібні квіти. Наприклад, мускари синього кольору”, – розповіла президент Асоціації українських флористів Ірина Білоброва.

Щоб зекономити, спеціалісти радять завчасно замовляти квіти у флористів. Купуючи букет безпосередньо 8 березня, покупці ризикують викласти чималу суму грошей. Крім того, зіштовхнутися з дефіцитом свіжих квітів.

Професійно складені букети коштуватимуть від 350 грн. За середній букет з 9-11 квітів потрібно буде заплатити 700 грн. Найбільші композиції потягнуть на 1,5 тис. грн.

“Традиційна для 8 березня мімоза втрачає свою популярність. Її везуть з Італії, але вона дорога – від 300 гривень за кілограм, і швидко псується. Мімоза, яку везуть з Кавказу, має не надто презентабельний вигляд”, – кажуть флористи.

zakarpatpost.net