Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 7 березня

День на Закарпатті пройшов насичено

В  Ужгороді напередодні 8 Березня почали продавати не лише квіти, але й набагато ефективніші та смачніші подарунки. На ринку на площі Корятовича з’явилася полуниця. Якщо вчора за кілограм просили 300 гривень, то нині її можна придбати за 250.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» також купив червоних  вітамінів.

Продукти дорожчають. Це питання підняла Асоціація постачальників торговельних мереж України. Як стверджує Олексій  Дорошенко, вареники з картоплею, піджаркою та сметаною за рік подорожчали на 10,3грн., або на 28%, із 37,2грн. минулого року до 47,5грн. у 2018 році.

Працівники Рахівського відділення поліції провели санкціонований судом обшук в будинку жителя району, де вилучили незареєстровану мисливську рушницю та м’ясо диких тварин. За фактом незаконного полювання розпочато слідство.

Під час проведення розслідування у справі за ч.1 ст.248 Кримінального кодексу України (Незаконне полювання) поліцейські Рахівського відділення провели обшук згідно з ухвалою суду в будинку 35-річного мешканця села Богдан. На горищі будинку  правоохоронці виявили незареєстровану мисливську рушницю, а в холодильнику на кухні знайшли близько 25 кг. м`яса диких тварин, ймовірно оленя та косулі.

6 березня 2018 року у мережі Фейсбук один із користувачів повідомив про виявлений ним факт крадіжки металевих кутників на опорі високовольтної лінії електропередач неподалік села Коноплівці Мукачівського району.

Оперативнопрацівники ПрАТ «Закарпаттяобленерго» встановили, що крадіжка здійснена на повітряній лінії класу напруги 220 тисяч Вольт. «Це одна з трьох системоутворюючих ліній електропередач на території Закарпаття, її вихід з ладу міг призвести до розвалу енергосистеми краю! – прокоментував перший заступник генерального директора-директор з енергозбуту ПрАТ «Закарпаттяобленерго» Артем Мартинюк. – Викрадені кутники в основі опори № 72 могли призвести до повного знеструмлення всієї Закарпатської області! Про школи, дитячі садочки, адміністрації, транспорт, залізничне сполучення, лікарні, пологові будинки я вже мовчу!»

Тепер модно знайомитися через Інтернет. Це прогресивно, технологічно, швидко.

Дехто навіть вірить, наче саме там укладаються найщасливіші шлюби. Раніше казали, ніби шлюби вершаться на небесах. Проте на тих небесах ніхто не бував, а якщо хто і сподобився, то нам вже ніколи не розкаже, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Працівники Управління захисту економіки в Закарпатській області Нацполіції спільно з працівниками УВБ в Закарпатській області ДВБ НПУ, за процесуального керівництва прокуратури області, викрили злочинну схему хабарництва, організовану керівником сектору районної Державної міграційної служби України. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Учора, 6 березня, в службовому кабінеті даний посадовець був затриманий під час одержання хабара у розмірі 6000 гривень.

У селі Калини, що на Тячівщині, мешканець Дубового наїхав на 11-річну дівчинку. Від отриманих травм дитина померла в кареті «швидкої». За даним  фактом розпочато слідство. Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Закарпатської області.

Слідчо-оперативна група на місці події встановила, що ДТП сталася на вулиці Джона Леннона.  21-річний мешканець смт.Дубове, рухаючись на автомобілі “Мercedes” іноземної реєстрації в напрямку Дубового, виїхав на узбіччя та скоїв наїзд на 11-літню мешканку села Калини.

zakarpatpost.net продовжує знайомити читачів із ринком нерухомості в Ужгороді.

За даними газети «Закарпатські оголошення», ціни на оренду житла протягом останнього місяця майже не змінилися.

За словами редактора газети «Закарпатські оголошення» Мар’яни КРАВЧУК,  вартість житла залежить від кількості кімнат, комунікацій, місця розташування будинку, наявності транспортного сполучення.

Наприклад, двокімнатний будинок у центрі міста видається за 7 500 грн. на місяць., а трикімнатна квартира – також в історичній частині – 13 264 грн.

zakarpatpost.net