Ужгородський пішохідний міст різних періодів. Знайдіть 10 відмінностей

Одне з найбільш популярних місць в Ужгороді – пішохідний міст, який з’єднує між собою дві набережні.

Потрапити туди поспішають усі туристи. І не випадково.

Міст має давню історію і вважається невід’ємним символом міста над Ужем. А ще його полюбляє молодь і обвішує перила кованими серцями та замками.

Пішохідний міст вже давно вважається мостом кохання.

Але таким він був не завжди. Та й колись через нього… точніше – через його попередника…  їздили автобуси.

Історія моста відома майже всім ужгородцям.

А перше дерев’яне сполучення між берегами річки з’явилося в місті ще у ХІХ столітті. Проте простояти конструкції поталанило недовго. Під час паводку 1893 року бурхливі води Ужа його зруйнували. Тому невдовзі два береги закарпатської річки сполучив новий металевий міст. Саме ним і їздив транспорт. Він був єдиним у місті і на ньому нерідко виникали військові сутички. Цікаво, що до 1866 року усі, хто проходив через міст, мали сплатити мито до міського бюджету.

А ще… кажуть, що сучасне русло Ужа, принаймні там, де він протікає зараз, є частково штучним.

Але під час війни, у 1944 році, міст підірвали. Тому на його місці було зведено сучасний. До речі, ідея будівництва кам’яного мосту в Ужгороді виникла ще в 1785 році, але тоді вона прижилася.

У 2009 році його причепурили ліхтарями і квітами, у 2010 році перила оздобила Свободка, а у 2015 році – підсвітили опори.

Сьогодні пішохідний міст є місцем зустрічей і побачень, місцем виступу вуличних музикантів, місцем роботи прохачів милостині і місцем для селфі та фотосесій.

І сучасний Ужгород без нього навіть важко уявити…

А нещодавно спільнота Uzhhorod Transkarpatia Guide оприлюднила фото мосту різних  періодів і її автори підписали знімки: “Ужгород 30-их минулого століття. Дві світлини моста. Як в грі – відшукайте 10 відмінностей і напишіть нам в коментах”.

Отже, пошукаємо разом відмінності?

zakarpatpost.net