Стало відомо, якою буде погода на Великдень

Дощі з мокрим снігом ітимуть до кінця тижня майже в усіх областях. Найбільше — на Волині, Буковині, Львівщині, Одещині, Закарпатті, Рівненщині, Тернопільщині й Хмельниччині.Найхолодніше на вихідних буде в Чернігівській, Харківській, Донецькій, Дніпропетровській і Сумській областях — вночі до -16°C, пише gazeta.ua.У решті регіонів температура вдень опускатиметься до -4°C, уночі — до -7°C. На півдні й заході вдень може бути до +10°C.

— Дощ із мокрим снігом призведе до ожеледиці. Особливо в тих областях, де менше снігу. В решті буде так звана “каша”. А 9 березня знову похолоднішає, — говорить синоптик Укргідрометцентру Наталія Голеня, 43 роки.

Кількаденне потепління може спровокувати повені на Волині, Чернігівщині та Рівненщині, кажуть синоптики.

До кінця березня в Україні збережеться коливання температур. Імовірний ще один арктичний циклон, що принесе похолодання.

— Із 11–12 числа буде плюсова температура — до 11 градусів вище нуля, — каже народний синоптик Леонід Горбаль, 78 років. — У двадцятих числах похолодає. А після 23 березня встановиться стійке тепло. Вночі плюс 6–7, а вдень до 12 градусів.

А от у перші дні квітня буде сиро й вітряно. Йтиме дощ зі снігом. На Великдень, 8 квітня, буде холодно. Температура не підніметься вище 9 градусів тепла. Весь квітень буде такий. Лише наприкінці місяця стане тепло.

Перший тиждень травня — максимум до плюс 16. А після 9-го — різке тепло. Вдень доходитиме до 27 градусів вище нуля. Погода триматиметься 10 днів. А потім задощить.

Розсаду раджу садити після 9 травня. Бо на початку місяця пройде сильна буря. Поламає рослини.