Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 11 березня

День на Закарпатті пройшов насичено.

Особливо закарпатців сколихнула звістка про місію ОБСЄ в Ужгороді.

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що ОБСЄ повідомила його про відкриття спостережної місії на Закарпатті.

Тим часом у Закарпатській ОДА запевнили, що їм нічого не відомо.

«Не було пропозицій до адміністрації про відкриття постійної моніторингової місії. І адміністрація не давала погодження», — сказав у коментарі Громадському радіо речник Закарпатської ОДА Ярослав Галас. Він також додав, що, можливо, погодження такого не потрібно, однак «до відома вони б мали поставити» адміністрацію.

А самі представники ОБСЄ заявили, моніторять ситуацію в Ужгороді з Івано-Франківська.

“У відповідь на нещодавні події в Ужгороді та на його околицях СММ ОБСЄ, згідно зі своїм мандатом, посилила моніторинг у цьому районі та відповідно оприлюднила результати роботи у своїх звітах”, – зазначили в організації.

П’ятеро хлопців зґвалтували 15-річну закарпатку. Четверо з них – раніше судимі.

Як повідомили в поліції, цієї суботи, 10 березня до них звернулася із заявою 36-річна матір постраждалої. Згідно із заявою мукачівки, її 15-річну доньку зґвалтували.

Того ж дня поліція затримала підозрюваних, якими виявилися 5 мукачівців, 4 з них – раніш судимі. Всі 5 затримані в порядку статті 208, наголосили нашій редакції в поліції. Наразі збирається вся інформація, і вже завтра, у понеділок, 12 березня, будуть обирати міру запобіжного заходу підозрюваним.

Сьогодні про астрологію чули всі. Але не кожному відомо, як нею користуватися у житті. А давня індійська наука приховує від нас багато цікавих таємниць. Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» була ведичний астролог із Ужгорода Надія БЛОНСЬКА. Під час наших «Недільних бесід» вона розповіла про те, як розрахувати натальну карту, що говорить про людину дата народження, як знайти своє призначення в житті, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Четвер, 15 березня, коли відзначатиметься річниця Карпатської України, на Закарпатті буде вихідним днем. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Геннадій Москаль. Про це повідомила прес-служба Закарпатської ОДА. Згідно з розпорядженням голови ОДА, головам райдержадміністрацій, керівникам підприємств, установ і організацій рекомендовано перенести робочий день із четверга, 15 березня, на одну із субот квітня, коли по області проводитиметься традиційна весняна толока.

Днями в мережі з’явились світлини, де перехожі стали свідками початку нового будівництва у Боздоському парку в Ужгороді.

“А давно ви в парку були? Хтось знає, що там церковники будують? Які дерева і звідки нарубали? Нищать парк остаточно?! Боздош, як парк зникає….все забудовують, – написала користувачка.

Стан доріг у області просто катастрофічний. Через бездоріджя не лише місцеві водії гублять колеса, але й наш прекрасний край втрачає туристів.

Тож закарпатці, не витримавши бездіяльності влади, самі взялися за підручні матеріали і лопати, почали заливати ями бетоном. Зокрема, у спільноті міста Виноградова, оприлюдено світлини підлатаного дорожнього полотна. Також місцеві запевнили, що подібним чином відремонтовано автошлях у одному із сіл Хустського району.

Протягом минулого року правоохоронці розшукали більше 200 неповнолітніх

«За що на мою голову така кара, як ти?», «Дивися, сусідка яка розумна, а ти їй у  п’яти не годишся», «Краще б я не народжувала тебе. Не дитина, а ходяче нещастя!» На жаль, такі та іще й гірші докори не раз можна почути з вуст дорослих. Таким чином вони нібито виховують своїх синів і доньок, намагаються настановити їх на шлях… ні, не істини, а своїх власних вподобань. Закарпатці намагаються або виховувати дітей у такій суворості, що без дозволу напівдорослим підліткам й кроку ступити не можна, бо то, мовляв, гріх, або взагалі не займаються ними. Такі крайнощі часто  призводять до конфліктів. Але чому після сварок юнаки та дівчата ідуть з дому? Куди? Для чого?

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» спробувала знайти відповідь на ці питання.

Її називають золотим голосом Карпат та лицарем автентичної пісні. Талановита, харизматична, з незабутнім колоритним голосом артистка, яка не лише співає, але й відроджує старовинні закарпатські традиції Мирослава Копинець розповіла закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» про те, що стало поштовхом для того, що вона дає благодійні концерти.

zakarpatpost.net