У закарпатському спорті тільки дівчата? Закарпатський тренер поділився таємницями

У прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ» побував справжній мушкетер. Фехтувальник, спортсмен і тренер Гейза ОРЕМУШ розповів багато цікавого про мистецтво володіння холодною зброєю, про власні таємниці та про закарпатський спорт.

Зі шпагами якось традиційно більше уявляються хлопці, але зараз є чудові спортсмени і між жінками-фехтувальницями. Скажімо, Ольга Харламова. Чи є між Вашими вихованцями дівчата? Які до них вимоги? Такі ж як і до хлопців?

До мене майже лише дівчата й приходять. Хлопців чомусь дуже мало. Та й фехтування – універсальний вид спорту, що підходить і для дівчаток, і для хлопчиків. Успіхів можуть домагатися і ті, і інші… і навіть змагатися між собою. Ця гра не є травмонебезпечною, вона позитивно впливає не тільки на фізіологічний розвиток дитини, але й на інтелект. Розвивається швидкість реакції, швидкість мислення і аналітичні якості, адже потрібно бути завжди напоготові і швидко прогнозувати хід противника. Потрібно, спостерігаючи за опонентом, виявити його слабкі місця і побудувати виграшну для себе лінію. Тому я б не ділив фехтування на чоловіче й жіноче.

 zakarpatpost.net