Якою буде сьогодні, 13 березня, погода на Закарпатті. Як наші предки на деревах ворожили

Сьогодні на Закарпатті трохи похолодає, але всеодно буде тепло, хоч і пасмурно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +6, удень – +13 градусів. Хмарна погода протримається  увесь день. Без опадів

У Хусті та Іршаві – вночі буде +6, удень – +12 градусів. Протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Уночі очікується сильний дощ. Протягом усього дня, починаючи з ранку, опадів не передбачається.

У Волівці – +4 уночі і  +10 градусів удень. Протягом усього дня у Воловці буде триматися хмарна погода. Нічний дощ до ранку стихне. Удень він піде з меншою силою, а ввечері знову її набере.

У Сваляві – +5 уночі і  +11 градусів удень. У Сваляві протягом усього дня погода буде похмурою. Дрібний дощ, який розпочнеться вдень, ще до приходу вечора закінчиться.

У Тячеві нічна температура становитиме +7, денна – +12 градусів. Весь день у Тячеві буде хмарним. Протягом усього дня у Тячеві буде триматися хмарна погода. Уночі можливий сильний дощ. Вранці він стихне, та більше цього дня опади не розпочнуться.

У Перечині – нічна температура становитиме +6, денна – +13. У Перечині сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +3, удень – +11 градусів. З ранку до самого вечора у Великому Березному небо буде вкрите хмарами. Удень, можливо, пройде дрібний дощ, але він закінчиться ще до приходу вечора.

У Берегові та Виноградові – вночі – +6, удень – +14.  Протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +2, вдень – +10 градусів. У Міжгір’ї сонце в цей день буде рідко з’являтися з-за хмар. Удень йтиме дрібний дощ, який через деякий час повинен припинитися.

У Рахові буде уночі +2, вдень температура підніметься до +5 градусів. У Рахові хмарна погода буде триматися до самого вечора. Уночі, можливо, пройде дощ. Увесь день, починаючи з ранку, мине без опадів.

13 березня вшановується пам’ять преподобного Василя, сповідника. У народі помічено, що цей день завжди буває теплим, щоправда і дощ може бути, але це хороша прикмета: на багатий врожай і хороше літо. Наші пращури спостерігали, як тануть круги навколо дерев, по цьому судили про весняну погоду: “круті краї, крута і весна буде, пологі – весна буде протяжною”. 13 березня вважається астрономічним рубежем зими і літа.

zakarpatpost.net