Як правильно після шкідливих звичок перейти на здоровий спосіб життя. Думка закарпатського реабітолога

Сьогодні гостем закарпатської газети «НЕДІЛЯ» є Віце-президент Глобальної Федерації Силового спорту, Президент KFPS Закарпатської області, голова Хустського осередку Федерації Стронгмену України Роман ЗАЖИРКО.

Він розповів проте, який спорт може бути корисним для тих, хто вирішив відмовитисявід шкідливих звичок.

Романе, якщо людина взагалі ніколи не займалася спортом і в певному дорослому віці вирішила спробувати. При цьому раніше або палила, або вживала багато алкоголю і тепер хоче привести тіло в норму і покращити здоров’я. Що порадите?

Ніколи не пізно почати вести здоровий спосіб життя та зайнятися спортом. Якщо конкретна ситуація, людина палила і хоче  оздоровитись, спорт допоможе позбутися шкідливої звички. Після  систематичного вживання алкоголю треба проводити ще й серйозне очищення та дизінтоксикацію організму, бо можуть бути вражені печінка, кишково-шлунковий тракт. Але насамперед треба захотіти, тоді під силу все. Звичайно, у першу чергу треба привести в норму вражені органи, скажімо, курцю, зайнятись легким бігом, підготувати організм до фізичних навантажень. Після такої реабілітації можна переходити на наступний етап – почати більш інтенсивні тренування у активнішому плані. Однозначно,  незалежно від того, яким би ви спортом не займалися, раджу тренуватися з вантажем. Вчені  неодноразово проводили різні експерименти як над спортсменами, так і над звичайними людьми і довели, що тренування з залізом стимулює найбільше вироблення анаболічних гормонів й покращує метаболізм, регенерацію, роботу усіх  органів і функцій тіла.

 zakarpatpost.net