Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 березня

Сьогодні за Закарпатті вирувала негода. Зима повернулася.

В Ужгороді вже показалися з-під землі підсніжники, шафрани, першоцвіти. Деякі квіти біля під’їздів будинків мешканці багатоповерхівок уже встигли висадити  в цьому році. Вони тягнули свої тендітні голівки до теплих променів сонця, але холоди повернулися і зараз їх засипало снігом.

І все ж квіти не здаються. Хоча синоптики за кілька днів обіцяють 9-10 градусні морози.

Неймовірно гарні фото перших провісників весни зробив сьогодні журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ». Незважаючи на негоду, він вирушив на пошуки квітів, щоб показати читачам, які вони незламні і яка в закарпатських рослин величезна жага до життя.

Така весна, що на Закарпаття незабаром прилетять пінгвіни. Як жартують у соцмережах

Після потепління на таку негоду закарпатці не сподівалися. Хоч синоптики й попереджали про снігопади, їм, як і політикам, ніхто не повірив.Тож зараз негода стала для багатьох несподіванкою.Звісно, майже наприкінці березня усім уже хочеться справжнього тепла. Але веселі закарпатці знайшли привід посміятися й зараз.

Як попереджають у Гідромецентрі, хмарна погода буде триматися до самого вечора. Весь день йтиме сильний сніг, який повинен послабшати тільки з настанням сутінків.

Утім на наступні кілька днів також можливі опади та хуртовини. А від середи очікуються 9-10 градусні морози.

В Ужгороді вже з’явилася вже молода капуста по 60 гривень. Уже майже кінець першого весняного місяця. Закарпатцям хочеться вітамінів. На ринку на Корятовича в Ужгороді можна купити багато свіжої зеленини. Редиску продають уже більше двох тижнів. Ціни на неї різні – є й по 13, і по 20, але в середньому за пучок просять15 гривень. А от за свіжу молоду капусту, яка ідеально підходить для салатів, голубців, борщу та інших страв продавці просять 60 гривень за кілограм.

У с.Полянська Гута (Перечинський район) шквальні пориви вітру знесли односкатну покрівлю на котельні сільської загальноосвітньої школи.

– Покрівля буде відновлена в найкоротші терміни, на обігрів школи це не вплине, завтра діти зможуть продовжити навчання в звичайному режимі, – наголошує Геннадій Москаль. – Крім того, на покрівлю церкви в цьому ж селі вітер повалив ялицю. Обійшлося без пошкоджень.

Двоє мешканців Виноградова розгорнули у своєму рідному місті цілий «гайдамацький» рух, скоюючи один злочин за іншим протягом більш ніж року. На рахунку правопорушників поламана щелепа літньої жінки, зґвалтована молодиця, вкрадений автомобіль, пограбована церква… загалом більше десятка розбоїв та інших протиправних дій, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

До Великодня багато майстринь хочуть порадувати родину новими виробами. Для улюбленого заняття жінки викраюють кожну вільну від інших справ хвилинку, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Марія Іванчук – майстриня на всі руки. Вона добре знається на хендмейді: удень продає вироби на ринку, а ночами виготовляє ексклюзивні речі своїми руками. Але перед великими релігійними святами хустянка займається виключно тематичною творчістю – писанками та рушниками.

Неординарна, харизматична, надзвичайно талановита, з просто вражаючими вокальними даними співачка незабаром дасть в Ужгороді великий сольний концерт.

Мирослава КОПИНЕЦЬ розповіла читачам закарпатської газети «НЕДІЛЯ» про те, чи можна потрапити на велику сцену без грошей.

Приходьте на великий сольному концерт Мирослави Копинець в Ужгороді, який відбудеться в драмтеатрі 17 квітня. Початок о 19 годині.

Купуйте квитки у касі драмтеатру та в театральній касі ТЦ «Дастор».

Телефон для замовлення квитків: (099) 319-26-20

zakarpatpost.net