Райська насолода для ідеального тіла. У чому користь кокосового масла?

Кокосове масло не виділяє канцерогенні речовини при нагріванні, а також містить жирні кислоти і вітаміни, що відповідають за красу і молодість.

Прихильники правильного харчування в один голос заявляють, що «паличкою-виручалочкою» в гонитві за ідеальним тілом є кокосове масло. Ще кілька років тому цей натуральний продукт туристи вивозили з Таїланду банками. Тепер же його можна без зусиль знайти і в наших фітнес-центрах, косметичних і продуктових магазинах, пише АіФ.

Жовте – для масажу, біле – в кулінарії

Кокосове масло може замінити собою десятки баночок з кремами для тіла і масками для волосся. Крім того, воно рекомендується при схудненні. Однак слід розрізняти два його види: гарячого і холодного віджиму. Масло, яке виготовляється за допомогою гарячого пресування, частково втрачає корисні компоненти. За кольором воно буває від блідо-жовтого до оранжево-коричневого, залежно від ступеня прожарювання кокосів. Незважаючи на приємний запах, для приготування їжі воно непридатне. Його використовують в якості масажного масла.

А ось масло холодного віджиму – джерело для краси і здоров’я, оскільки в ньому залишаються майже всі корисні речовини з кокоса. Тому і коштує воно дорожче. Натуральне кокосове масло вищої очистки абсолютно прозоре, має солодкуватий запах. У прохолодних приміщеннях густіє, але при нагріванні до 26 градусів білі шматочки знову стануть рідкими. Кокосове масло не втрачає своїх корисних властивостей під впливом високих температур. Основною його складовою є полінасичені жирні кислоти: миристинова, лауринова, пальмітоінова, каприлова, ліноленова, арахідонова, стеаринова і капринова. Продукт також містить кальцій, фосфор, вітаміни А, С і Е, які відповідають за красу і молодість.

Швидкий обмін речовин і стрункі ноги

При нагріванні кокосове масло не виділяє канцерогенів, тому під час смаження ним замінюють звичну соняшникову олію. Зате воно містить среднецепочечниі тригліцириди, які відрізняються високим ступенем засвоюваності, запобігають відкладанню жирів в організмі і покращують метаболізм. Саме тому кокосове масло рекомендують тим, хто хоче скинути зайву вагу. Воно підходить для приготування випічки, заправки салатів і каш, його додають в молоко, кава і гарячий шоколад.

Крім того, кокосове масло попереджає ризик виникнення простудних захворювань, усуває кашель. При його регулярному вживанні знижується рівень холестерину, сповільнюється процес старіння організму. Воно нормалізує роботу щитовидної залози та ендокринної системи.

«Кокосове масло – гідний продукт, який прекрасно засвоюється. Його біологічна цінність висока за рахунок вмісту жирних кислот і вітамінів. При цьому аромат кокосу створює помилкове відчуття від з’їденого. У людини з’являється відчуття насичення, і як наслідок – знижується апетит, – зазначає дієтолог Людмила Красногорова. – При цьому кокосове масло є відмінним жовчогінним засобом, сприяючи спорожненню кишечника».

Кокосове масло приймають по одній столовій ложці за 5-10 хвилин перед прийомом їжі або по 2 столові ложки замість сніданку. При кашлі його потрібно запивати теплою водою або чаєм.

Ніжна шкіра без зморшок

Кокосове масло виготовляється без використання ароматизаторів, ароматизаторів, загусників, барвників та іншої хімії, якою грішать виробники косметики. Цей гіпоалергенний продукт є одним з кращих джерел поживних речовин для шкіри, перешкоджаючи виникненню лущення і роздратувань. Кокосове масло має протизапальну дію, уповільнює утворення зморшок і захищає шкіру від ультрафіолету, бактерій і пилу. Активні речовини олії проникають в найглибші шари шкіри і стимулюють утворення нових клітин епідермісу, роблячи шкіру м’якою, пружною і не забруднюючи пори.

«Користуюся кокосовим маслом більше року. Наношу після душу на вологе тіло і обличчя. Шкіра стала м’якою і ніжною. Влітку наношу його на тіло перед сонячними ваннами, так загар лягає рівніше. А запах який приємний! Відразу виникають асоціації з білосніжним піском і океаном з реклами «Баунті», – розповідає Ірина Александрова. – Також вживаю кокосове масло вранці натщесерце. Міцнішими стали волосся і нігті».

Що стосується волосся, то кокосове масло захищає його від пошкоджень під час витирання рушником і розчісування. Наносити на волосся його треба до миття голови, втираючи масажними рухами в шкіру. Потім змити шампунем. Якщо волосся дуже сухе, необхідно нанести невелику кількість масла на кінчики. Також за допомогою кокосового масла можна безпечно знімати макіяж.

«Кокосове масло – відмінний засіб при сонячних опіках. Воно більше підходить сухій шкірі. А ось для жирної може обернутися лише проблемами, оскільки  утворює на шкірі своєрідну плівку. Якщо у вас неправильно працюють сальні залози, то не уникнути висипань », – попереджає лікар-косметолог Тетяна Зіганшина.

zakarpatpost.net