Чому угорські політики розпалюють ворожнечу на Закарпатті?

Глава МЗС Угорщини Петер Сійярто висловлює обурення тим, що, за його словами, в Україні нібито вважають угорську меншину «загрозою».

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто виступає проти розміщення в Берегово на Закарпатті батальйону українських військових чисельністю до однієї тисячі солдатів.

Як йдеться на сайті угорського МЗС, про це Сійярто заявив сьогодні у Брюсселі журналістам в рамках своєї участі у Раді Європейського Союзу на рівні міністрів закордонних справ,  пише  УНІАН.

Він повідомив, що на зустрічі європейських міністрів висловив стурбованість щодо наміру України «передислокувати батальйон від близько 800 до однієї тисячі солдатів зі сходу в місто Берегово», в якому проживає найбільша кількість угорців. За словами глави МЗС Угорщини, «навіть ще більше занепокоєння викликає причина цього заходу, про що угорській стороні пояснило Міністерство оборони України, як необхідність з огляду на загрози територіальній цілісності України».

«Це означає, що Київ розглядає угорську національну меншину як фактор загрози, що обурює, і є тим, що Угорщина відкидає найбільш рішучим чином», – наголосив Сійярто.