Як живуть наші земляки в Індії, В’єтнамі, Малайзії та Таїланді

Українці, які працюють віддалено, все частіше їдуть жити у теплі країни на кілька місяців. На проживання витрачають не більше, ніж в Україні. Найбільш популярні країни Азії – Індія, В’єтнам, Малайзія та Таїланд. Кілька десятків людей об’єднуються та знімають там багатоквартирні будинки. Живуть по два-три місяці.

За квартиру в перерахунку платять близько 3 тис. грн на місяць. Їжа і розваги коштують не дорожче, ніж в Україні. Про це у сюжеті segodnya розповідає Євген Іхельзон, який шість років разом з дружиною і маленьким сином зимує у теплих країнах. Валізи пакують осінню, коли середньодобова температура наближається до нуля. Каже, що це не тягне ні проблем з роботою, ні зайвих витрат.

“За ті ж гроші, що йдуть на оренду квартири в Києві, в Азії можна знімати набагато краще житло. Також тут дуже зручно працювати. Коли тут пізня година, в Україні ще йде робочий день, – розповідає Євген Іхельзон.

Найчастіше українці їдуть не тільки за гарною погодою, але і за враженнями.

“Є величезні готелі зі своєю територією. В середині розміщені безкоштовні парки, спортзали, басейни, тенісні корти, сауни. Єдине-що, платним може бути дитячий садок, – каже українець Орест. За його словами, авіаквитки в Азії набагато дешевші, ніж в Україні. – Коли знаєш свій розпорядок на кілька місяців, можеш недорого купувати квитки від 5 до 20 доларів у країни навколо. Твій вихідний може виглядати так, що ти злітав у Сингапур на оперу або на екскурсію на Балі”.