Чи чує Київ Закарпаття?

Геннадій Москаль у інтерв’ю Українській правді розповів про ситуацію в області.

– Водій, який віз нас з Мукачева в Ужгород, молода людина, сказав: “Поверніть мені Януковича та долар по “вісім”. Чи є у вас, у представника влади, людини президента Порошенка, контраргументи?

– Це небезпечна, нездорова тенденція. Я чув це неоднократно і не тільки на Закарпатті. Це в тренді сьогодні. Почитайте коментарі в Інтернеті – там будуть і такі. Але закрити рот суспільству неможливо.

– Як показує практика, ви доволі часто вживаєте міцні слова. Яке середи таких в українській мові любите більше?

– Я з села. На Закарпатті, наприклад, кажуть – “Йди до гузиці”. Ж*па – це взято з російського діалекту. Це не українська мова.

До мене багато приходить простих людей, цілі делегації, іноді вони мене так сильно доводять, але я себе стримую. По відношенню до простих людей ніхто від мене не чув матюкливого слова. По відношенню до Києва – так.

– Що такого зробив вам Київ?

– Донбас говорив, що Київ його не чує. Я можу сказати, що Київ не чує Закарпаття. Регіон має свої специфічні особливості. У нас 54% території – це ліси. У нас найбільше річок, постійні потопи. Постійне витрачання коштів на зруйновані дамби.

Всі кажуть про дороги. У нас 500 мостів, з яких 194 в аварійному стані. І ніякої програми немає. Дають гроші тільки на дороги. Попробуй витратити на міст, закриють за нецільове використання коштів.