Москаль розповів про свою зарплату

Геннадій Москаль у інтерв’ю Українській правді розповів про те, скільки він заробляє

– Куди та з ким ви підете на наступних виборах?

– Дайте дожити до чергових виборів.

– А якщо дострокові?

– Я маю контракт з президентом України. За законом мене призначили на період його повноважень. Коли буде обраний новий, я напишу заяву про складення повноважень.

Якщо був вже заключний такий усний контракт між мною і Порошенко, то я не можу втекти, чим ближче до виборів. З морально-етичної точки зору це буде неправильно. Вже треба, як кажуть, добути, а там, як бог дасть, так і буде. Якщо виграє Петро Олексійович, порахує, що я тут ще потрібен чи в іншому місці, він запросить. Якщо такого бачення не буде, я не ображусь.

А з якої причини особисто ви б подали у відставку?

– Якщо б когось з моїх замів чи глав адміністрацій піймали на хабарі.

Порядна людина зобов’язана це зробити. Як, наприклад, подав у відставку міністр МВС Словаччини після вбивства журналіста. Після гибелі Шеремета чомусь ніхто не пішов у відставку і не збирається.

Я всім главам адміністрацій сказав, що вони залежать від мене, а я залежу від них. Знаєте, мене на Закарпатті не було 13 років. Багато що змінилось. Люди помінялися, економічна ситуація, фінансова…

Коли я тут робив в 2001-2002 роках, ми не знали, куди діти гроші. У нас було рахунків штук 12 та штук 15 в іноземній валюті. А сьогодні ми тільки в одному казначействі маємо тільки те, що дають на зарплату. І то, сьогодні нам дали таку зарплату, шо…

– Яку?

– Я бачив по телевізору, як один поліцейський жалувався, що отримає 8 тисяч. Так я також отримаю 8 тисяч. Мені встановили оклад 11 тисяч. З них маю сплатити ПДВ, військовий, пенсійний, соціальний збір. 4 тисячі я получаю авансу, 4 тисячі – зарплати, і ні в чому собі маю не відмовляти.