Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 29 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Перед Закарпатською ОДА стартувала виставка “Воскресни, писанко!”.

На головній площі Закарпаття перед облдержадміністрацією свої роботи на 57-ми «писанкових» деревах представили команди з усіх куточків Закарпаття – тисячі писанок, виготовлених дитячими руками в різних техніках. Поруч розташувалися й умільці з різних районів, аби поділитися своїм досвідом створення символу Великодня. Тут же оголосили і про встановлення рекорду, зафіксований представником Національного реєстру рекордів України: «за найбільшу кількість «великодніх дерев» на одній локації,  близько 17 000 писанок.

Закарпатські депутати проситимуть очільника Уряду невідкладно внести подання до Верховної Ради України  про призначення Міністром охорони здоров’я України особи з належним рівнем освіти та компетентності.

“Враховуючи викладене, просимо дати принципову оцінку діяльності в. о. Міністра охорони здоров’я України У. Супрун. Вважаємо за доцільне  звільнити її з посади в. о. Міністра охорони здоров’я України та невідкладно внести подання до Верховної Ради України  про призначення Міністром охорони здоров’я України особи з належним рівнем освіти та компетентності», – зазначено у проекті звернення”, – йдеться у звернетті.

Зараз до Великодня в Ужгороді продають надзвичайно цікаві святкові атрибути.

Ціни на них також на всякий смак, чи б то товщину гаманця. Оригінальні свічки можна знайти навіть по 25 гривень за штуку. А от за 200 можна придбати цілий лоток свічкових яєць. Такі свічки переважно купують для дітей і ставлять їх у спеціальні маленькі пасхальні кошики.

Мирослава КОПИНЕЦЬ розповіла закарпатській газеті «НЕДІЛЯ» про те, з ким мріє заспівати дуетом.

“Із французьким гуртом  «Deep Forest», – наголосила вона. –  Загалом мрію про спільний із ними запис. Творчість цього колективу  мені дуже подобається. Їхній стиль називають етно-електронікою. Вони надзвичайно вдало поєднують електронне та етнічне звучання, танцювальні та чіллаут біти. Саме «Deep Forest» подарував нам такий популярний зараз музичний напрямок, як world music”.

Мати гарний двір хочеться всім. Однак таке щастя випадає далеко не кожному. Але це не проблема. Облаштувати можна навіть клумбу під вікном, хол або балкон. Тож що робити? Це знає ландшафтний дизайнер із Ужгорода Сніжана Бойкас.

Ми поцікавилися в неї , що саме є трендом сезону цієї весни у ландшафтному дизайні на Закарпатті

«Усе має бути наближеним до природи, – наголосила вона. –  Використовується більше природних матеріалів, у клумби – кора, багато хвойних рослин, поменше квітучих”.

zakarpatpost.net