Інфекційне відділення в Хусті: декорації для фільму жахів чи медичний заклад, забутий Богом, а точніше – чиновниками

 

Про інфекційне відділення Хустської рай лікарні вперше заговорили на всю Україну після візиту до Хуста Ольги Фреймут.

Вона не першою побачила, але першою відкрито заговорила про жахіття в медустанові.

Після цього, у 2016 році обласна рада прийняла рішення спрямувати кошти на ремонт відділення.

Зокрема, йшлося про зменшення призначення управлінню капітального будівництва по спеціальному фонду, капітальні видатки із об’єкту: „Акушерсько-гінекологічний корпус, м.Хуст – будівництво” у сумі 800,0 тис.грн. та збільшили призначення департаменту фінансів, спеціальний фонд, капітальні видатки, інша субвенція Хустському району на об’єкт:  „Капітальний ремонт інфекційного відділення Хустської районної лікарні (облаштування шатрової покрівлі, ремонт сантехнічного та електрообладнання, заміна вікон)” у сумі 800,0 тис. гривень. Про це повідомила zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської обласної ради.

Проте з того часу майже нічого не змінилося, Днями редакція  zakarpatpost.net отримала лист від хустянки, яка надіслала фото палат, які нагадають кімнату страху, а не установу, в якій має надаватися медична допомога. Подаємо текст без змін.

«Декілька днів тому назад, в мого сина піднялась температура до 40.5° в нього вже почалися судороги, це було вже за північ. Я викликала швидку допомогу, лікарі приїхали швидко, але дитину навіть оглядати не стали, ні укол йому не зробили, щоб температуру збити, вони нічого не зробили для того щоб йому допомогти! Нас забрали в нашу Хустську лікарню, в приймальні нас зустрів охоронець!! Дитячого лікаря ми чекали більше десяти хв прийшов лікар прослухав його, горло навіть не дивився, написав багато медикаментів, віддав мені цей рецепт щоб я пішла і купила ці ліки, тому що там немає!! Я звичайно купила все що він написав, і з його слів за нами повинна була прийти медсестра, яка мала відвести нас в Інфекційне відділення! Медсестра спала, ми з охоронцем її розбудили, і на що вона мені каже: а ти що сама не можеш туди піти? Я в тапочках, а на вулиці сніг Інфекційне у нас знаходиться через двір біля моргу. Без скандалу я звідти не пішла, і відвів нас туди звісно охоронець! А там повний абзац….
Люди, в такому не можуть перебувати хворі дітки, до ранку я з сином перебувала там тримаючи його на руках, і сидячи в тій так званій палаті, тому що спати покласти його на це ліжко я не могла!!! Додому страшно було вернутись, боялась щоб температура не піднялась знову! Багато хочу розказати про лікарів в Інфекційному відділенні, наприклад те що головна лікарка, оглядала мою дитину і не могла навіть сказати від чого піднялась така температура, горло не червоне каже, вона навіть без ліхтарика дивилася!
Після того як ми вийшли з Інфекційного, це був ранок того дня, я пішла з аналізами на руках, до лікаря, до якого ми завжди ходимо на огляд, дякую вам “Вакару Михайло” ЛюдяністьВін подивися дитину, так як тому належно, в нього була ангіна, назначив лікування, на сьогоднішній день мій син здоровий.
Дуже жаль тих дітей яких там лікують, і в яких жахливих умовах вони перебувають!», – написала вона.

Слід зазначити, що інфекційне відділення в Хусті справді потребує серйозного ремонту. До речі, поруч із Хустською районною лікарнею вже більше десяти років пустує довгобуд, де має розквартируватися перитальний центр. Проте із-за відсутності фінансування довершити будівництво не вдається.

zakarpatpost.net