До Закарпаття пропонують запустити новий потяг «Інтерсіті +» Київ-Ужгород

Транспортний комітет Верховної Ради рекомендує запустити новий маршрут “Інтерсіті +” до Ужгорода. Про це повідомив глава комітету Ярослав Дубневич напередодні виїзного засідання парламентських комітетів, яке сьогодні проходить в Івано-Франківську, передає Апостроф.

“Подібний маршрут (але міжнародного статусу) був запущений нами в кінці 2016- го року з Києва до Перемишля (Польща). Він прекрасно себе зарекомендував. Користується стійким попитом. Будемо рекомендувати УЗ розглянути можливість швидкісного маршруту на Ужгород”, – заявив Дубневич.

Серед обговорюваних тем також будівництво і ремонт автодоріг в регіоні, в тому числі в гірській місцевості, а також створення нових пунктів перетину кордону.

Крім того, планується обговорити проблеми навколо Івано-Франківського аеропорту та перспективи розвитку міжнародного аеропорту Львів.

Нагадаємо, в лютому повідомлялося, що УЗ розглядає можливість відкриття чергового маршруту швидкісного поїзда “Інтерсіті”, який може з’єднати Львів і Закарпатську область.

zakarpatpost.net