Курс долара буде лихоманити ще місяць, а ціни на бензин замруть: що чекає закарпатців

Експерти обіцяють курсу гривні “гойдалки” до травневих свят

Після невеликого ослаблення гривня зміцнюється вже третій день.Вчора її середній готівковий курс до долара знизився в продажу з 26,68 грн/$ до 26,38, а в покупці з 26,31 до 26,10. Експерти кажуть, що в найближчі два місяці курс нацвалюти як в готівковому продажі, так і на міжбанківському ринку буде інтенсивно коливатися вгору-вниз в межах 3% (80 коп./$) в залежності від попиту і пропозиції, пише Сегодня.

Валюта

Як роз’яснив нам аналітик ГК “Forex club” Андрій Шевчишин, вже більше місяця в Україні надходить валюта під посівну: аграрії продають її на міжбанку і за гривні закуповують паливо, добрива.

За прогнозами Шевчишина, євро буде коливатися практично синхронно з доларом, оскільки між двома головними світовими валютами досягнута відносна рівновага в діапазоні 1,22-1,23 $ / євро. Це означає, що в найближчі 1,5 місяці в Україні готівковий євро буде коштувати в продажу 31,5-33,5 грн/євро.

Економіст Олександр Охріменко додав, що гривню зміцнюють також фінустанови, які активно здають валюту і купують за гривні держоблігації, що стали більш дохідними (до 17% річних), після того як Нацбанк нещодавно підняв ставку рефінансування до 17% річних.

Паливо

Ціни на бензин і дизпаливо поки збережуть стабільність, впевнені експерти паливного ринку, незважаючи на те, що нафта дорожчає, досягнувши $ 66 за барель (+$ 4 за тиждень).

Це означає, що бензин А-95 буде коштувати 28-31 грн/л, а дизпаливо – 26-29 грн/л.

zakarpatpost.net