Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 30 березня

День на Закарпатті був багатим на події.

Транспортний комітет Верховної Ради рекомендує запустити новий маршрут “Інтерсіті +” до Ужгорода. Про це повідомив глава комітету Ярослав Дубневич напередодні виїзного засідання парламентських комітетів, яке сьогодні проходить в Івано-Франківську.

Проблема розпивання спиртних напоїв у громадських місцях давно актуальна для Закарпаття. Найгірше, що до алкоголізму втягуються неповнолітні. Часто дорослі з пляшкою в руках сидять на дитячих майданчиках, на центральних вулицях, навіть на стадіонах. Молодь, спостерігаючи за поведінкою дорослих, часто намагається їх копіювати. Як наслідок – починає і сама пробувати пиво, вино, горілку… навіть самогон. Крім того, у стані алкогольного сп’яніння, за даними поліції, трапляється найбільше злочинів, у тому числі – вбивств, пише закарпатська  газета «НЕДІЛЯ».

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» продовжує вражати читачів своїми грандіозними проектами.

Щойно вийшов із друку унікальний журнал «Успішні жінки Закарпаття», що зібрав 55 імен закарпаток, які досягли успіху  в житті та роботі, як у рамках проекту 15 вечорів із закарпатською газетою «НЕДІЛЯ» в Ужгородському замку пройшов авторський вечір відомого письменника Андрія Любки із інтригуючою назвою «Не за сценарієм».

Цієї неділі римо-католики Закарпаття відзначають світле свято Воскресіння Христового.

До Великодня наші земляки отримають додатковий вихідний – у понеділок. А зараз триває підготовка до Пасхи. І в Ужгороді вже можна купити пасхальні коржі. На ринку на Корятовича в середньому продають їх по 40 гривень. Але маленькі дитячі «пасочки» можна купити і по 15, і навіть по 10 гривень.

Поламані, місцями відсутні металеві решітки в центральній частині Ужгорода давно непокоять ужгородців. Пересуватися Корзо та Волошина останнім часом стало травмонебезпечно.

Однак сьогодні на вулиці Волошина каналізаційні решітки почали лагодити та замінювати.

Невже до Великодня Ужгород трохи оновиться?

Як раніше повідомляв zakarpatpost.net, на площі Народній вчора було встановлено рекорд, зафіксований представником Національного реєстру рекордів України: «за найбільшу кількість «великодніх дерев» на одній локації,  близько 17 000 писанок». Деякі писанки дійсно вражають. Є дуже багато цікавинок, яких не було раніше. Щоправда, головна писанка, у цьому році та ж, що й у минулому році.

zakarpatpost.net