Якою буде сьогодні, 10 квітня, погода на Закарпатті. Яке літо навіщують птахи

День на Закарпатті буде весняним і теплим.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +13, удень – +19 градусів. Ранок буде похмурим, та хмари займатимуть своє місце під сонцем до самого вечора. Без опадів.

У Хусті та Іршаві – вночі буде +9, удень – +20 градусів. Хмари сховають небо вранці, щоб вже у середині дня зникнути та до самого вечора більше не з’являтися. Без опадів.

У Волівці – +9 уночі і  +19 градусів удень. Увесь день у Воловці утримається ясна погода. Без опадів.

У Сваляві – +9 уночі і  +19 градусів удень. У Сваляві небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

У Тячеві нічна температура становитиме +12, денна – +20 градусів. У Тячеві похмурою погода буде тільки вранці, а день та вечір обіцяють бути безхмарними. Без опадів.

У Перечині – нічна температура становитиме +13, денна – +19. Ранок у Перечині буде безхмарним, та майже весь день небо буде залишатися ясним, тільки ввечері з’являться перші хмари. Без опадів.

У Великому Березному – вночі +8, удень – +19 градусів.

У Великому Березному погода буде ясною, тільки ввечері на небі з’являться хмари. Без опадів.

У Берегові та Виноградові – вночі – +12, удень – +20. Погожий день прийде на зміну похмурому ранку, і безхмарна погода протримається до кінця дня. Без опадів.

У Міжгір’ї – уночі  +8, вдень – +19 градусів. У Міжгір’ї небо буде ясним до самого завершення дня. Без опадів.

У Рахові буде уночі +7, вдень температура підніметься до +16 градуса. Увесь день у Рахові небо буде ясним, й хмари не затьмарять його до кінця дня. Без опадів.

10 квітня церква вшановує пам’ять Євстратія Печерського і Іларіона Нового. Колись у цей день, якщо закінчувались заморозки, виганяли худобу на пасовисько. В залежності від температури повітря з цього дня вилітають джмелі і комарі. Наші пращури продовжували спостерігати за птахами і складати за ними прогноз погоди: якщо птахи вили гнізда на сонячній стороні, очікувалось холодне літо, якщо на тіньовій стороні, то літо мало бути теплим.

zakarpatpost.net