Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 11 квітня

Післясвятковий день на Закарпатті був небагатим на події.

Ужгородські сакури починають розквітати. Тендітні бутони розкриваються і за кілька днів Ужгород стане містом рожевих мрій. Хоч весна в цьому році й затрималась, але природа бере своє. Через сильне потепління дерева надолужили втрачене і починають вкриватися квітами. Японська вишня, яка стала символом столиці Закарпаття вже незабаром збере в місті туристів із різних куточків держави, адже щороку милуватися цвітінням приїжджають тисячі гостей.

В Ужгороді почалося озеленення. Наразі інтенсивно підкопують клумби та готують зелені зони до висадки рослин.

Проте багато квітів уже милують очі ужгородців та гостей міста. Зокрема, цієї весни висадили пеларгонії та бегонії.

Унікальні закарпатські чоловіки взялися за жіночу роботу – підкопування та висаджування рослин. Хоча таким у нашому краї завжди займалися господині, але в столиці Закарпаття вони, напевно, розлінилися і вручили городні інструменти представникам сильної статі.

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» зробив унікальні фотографії, як на площі Поштовій в Ужгороді чоловіки облагороджують центральну міську клумбу з тюльпанами.  Вони так натхненно працюють, що навіть не помічають нікого довкола.

Весна повністю вступила у свої права. Ужгород почав розквітати. Крім квітів на клумбах поступово починають розквітати дерева. Перші сакури вже рожевіють бутонами в обласному центрі Закарпаття. Але й це ще не все.

На набережних журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» знайшов перші гриби. Хоч вони й не їстівні, проте все одно радують, адже ще кілька тижнів тому у місті сніжило.

Надміру випите спиртне додає місцевим «героям» хоробрості і підштовхує до неправомірних дій.

Те, як нищать фотозону «Я люблю Ужгород» не вкладається у здорову логіку. Чому закарпатці так не люблять головне місто області? Хто це робить? Самі містяни, чи гості? Чому знак постійно потрапляє під «приціл» вуличних хуліганів?

Складається враження, що відчуваючи безкарність, хтось робить це навмисна. Цими днями з фотозони зникла літера «Я».Як повідомили в Ужгородській міській раді, літеру поламали і наразі її забрали на реконструкцію.

До Ужгорода запустять “сакуровий поїзд”. Через кілька днів в Ужгороді почне квітнути сакура. Подивитися на це диво приїжджають десятки тисяч туристів з усієї України, а купити квитки на потяг до Ужгорода вже практично неможливо. На наступні вихідні (13 – 15 і 20 – 22 квітня) майже всі місця з Києва до Ужгорода і в зворотному напрямку розпродані, залишилося всього кілька десятків квитків, більшість із яких СВ. Та й ті розкуплять за пару днів.

zakarpatpost.net