Коней годували відходами з ячменю. Стояли на цементі в сечі й гною

На Закарпатті господарі часто жорстоко поводяться з тваранами. Стосується це й коней. Їх хоч і мало і хоч вони не елітних порід, але все ж є.

А от на Київщині людині,яка морила голодом підопічних загрожує до восьми років в’язниці.

У стайнях столичного кінно-спортивного клубу “ІІС” виявили 15 виснажених голодом коней. Чотирьох тварин забрала на відгодовування Федерація кінного спорту. Двох орендували — за 10 тис. грн у місяць кожного. Про це пише gazeta.ua.

Про ситуацію дізналися з соцмереж. Відразу створили комісію і — запросили міжнародних ветеринарів. Шестеро коней із поголів’я були в стані крайнього виснаження, — каже 50-річний Андрій Білий, керівник Федерації кінного спорту Київщини. — Власник робить вигляд, що все нормально. Силою забрати тварин у нього не можемо. Домовилися лише по найбільш проблемних.

На реабілітацію тварин потрібно щонайменше шість місяців.

Коней годували відходами з ячменю. Стояли на цементі, їх не — виводили на вулицю. Без регулярних прогулянок у них виникають проблеми з суглобами. Коли власник дізнався про комісію, у стайню кинули дерев’яну підстилку. Тварини почали її їсти, — розповідає Андрій Петрович. — Коням потрібний спеціальний раціон. Від розладу кишечника можуть померти.

Тварин утримували в антисанітарних умовах. Стояли в сечі й гною. — Травмовані та хворі не отримували належного лікування. При цьому господар дозволяв проводити на них тренування і виїжджати на змагання, — говорять у Всеук­раїнській кінній асоціації.

Власник коней Олександр Ковальчук ситуацію не коментує. Його виключили з Всеукраїнської федерації кінного спорту, заборонили брати участь у змаганнях.

За жорстоке поводження з тваринами чоловіку загрожує до восьми років в’язниці.

Анна БОВА

zakarpatpost.net