В Ужгороді зафіксували підвищений рівень забруднення формальдегідом

Концентрація інших забруднюючих речовин у місті нижча, ніж в попередньому місяці.

Протягом березня лабораторією спостережень за забрудненням атмосферного повітря Закарпатського ЦГМ на двох стаціонарних постах спостережень відібрано та проаналізовано 988 проб атмосферного повітря Ужгорода.

Про це виданню zakarpatpost.net  повідомила начальник лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Марія Федорішко.

Порівняння середньої за місяць концентрації забруднюючих речовин із гранично допустимою середньодобовою концентрацією вказало на підвищений рівень забруднення формальдегідом (3,16 ГДК с. д.) та діоксидом азоту (1,23 ГДК с. д.).

У порівнянні з лютим, в березні зросла середньомісячна концентрація формальдегіду (із 2,45 до 3,16 ГДК с. д.) та діоксиду сірки (із 0,03 до 0,04 ГДК с. д.); концентрація інших забруднюючих речовин нижча, ніж в попередньому місяці.

Порівняно з березнем минулого року, спостерігається ріст середньомісячних концентрацій діоксиду сірки та формальдегіду; концентрації інших забруднюючих речовин в атмосферному повітрі міста зменшились. Виявлено перевищення максимальної разової гранично допустимої концентрації (ГДК м. р.) формальдегіду в атмосферному повітрі міста (1,61 ГДК м. р.).

Індекс забруднення атмосферного повітря Ужгорода п’ятьма пріоритетними забруднюючими речовинами склав 6,69 (в попередньому місяці – 6,14), в тому числі: індекс забруднення формальдегідом – 4,47, діоксидом азоту – 1,23, пилом – 0,27, оксидом азоту – 0,37 та оксидом вуглецю – 0,35:

zakarpatpost.net