Екстремальний колекціонер квадрациклів Москаль живе на зарплату та пенсію

Закарпатські чиновники та депутати почали оприлюднювати свої декларації за минулий рік.

Доходи народних депутатів та чиновників, їхнє рухоме і нерухоме майно завжди були забороненою темою.

При спробах журналістів отримати такого роду інформацію депутати радили їм «не рахувати чужі гроші». Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» вирішила ознайомитися з новими звітами і проаналізувати, наскільки багатшими чи біднішими стали найвідоміші люди нашого краю? Що вони купили, а що продали?  Де тримають гроші? Яким банкам довіряють? Яка нерухомість їх найбільше цікавить. І головне – де саме?

Пригадуєте відомий серіал «Останній москаль»? Так от, закарпатський Москаль далеко не останній, а перший челядник на Закарпатті. Щоправда, згідно з декларацією живе він усе ж доволі скромно і продовжує колекціонувати не автомобілі, а квадрацикли. Дивна пристрасть у нашого губернатора до екстриму? Справді пана Геннадія можна побачити на вулицях Ужгорода пішки. І у його володінні, як прозвітував він у цьому році, досі немає жодного власного автомобіля. Лише два квадрацикли Bombardier V-800 та V-1000 2007 і 2009 років випуску та 11-річний снігохід V-800. Для чого він йому у такому безсніжному Закарпатті – знає тільки він сам.

Завів би собі наш губернатор коней та купив карету. От тоді для наших шіковних жун він був би справжнім принцом на білому коні. Але його наші земляки люблять і без коня. Живе Геннадій Москаль виключно на зарплату, як в анекдоті. І отримав він  за минулий рік 267 826 гривень. Крім того, допомагає йому вижити пенсія, якої торік одержав 198 тисяч 748 гривень.

Щоправда, зовсім бідним назвати Москаля не можна, бо має кілька квартир, одна з яких площею  94,4 м кв. знаходиться в Києві, друга, площею 98,5 м кв. – у Чернівцях, третя, площею 60,31 квадратів – в Румунії. Якщо житло в Україні безцінне (вартість не вказано у звіті), то румунська квартира коштує 382 320 гривень (придбав її губернатор ще в 2006 році).

Також має Москаль паркомісце площею 11,9 квадратів в Києві. Цікаво, воно для квадрацикла чи снігохода? Адже машини у нього немає… У його володінні також немає об’єктів незавершеного будівництва, цінних паперів,  корпоративних прав та іншого цінного майна. На рахунку в Ощадбанку Москаль усе ще тримає ті ж 75 000 гривень, що й раніше. Готівкових коштів у нього, за декларацією, також немає.

zakarpatpost.net