Для чого закарпатські чиновники так знущаються над деревами

Жахіття на закарпатських вулицях. Скелети колись величних дерев тепер ніби з обрізаними руками. У такому вигляді вулиці стають схожими на цвинтарі рослин. Напівтрупи мають скорботний вигляд і викликають масове обурення серед людей.

І таке знущання над природою у найбільших закарпатських містах – Ужгороді (кілька років тому), Мукачеві та Хусті (у минулому році) триває із року в рік.

І хоч влітку на гілках з’являється листя, але за  словами екологів, таке кастрування природи катастрофічно скорочує протяжність життя насаджень.

Що можна зробити і як протидіяти чиновникам, які й надають наказ калічити дерева?

Як правило, така обрізка проходить за погодження мерій, але без попередження людей. Тому юристи радять населеню об’єднуватися. Не мовчати, а бити на тривогу, викликати правоохоронців, комісії, не допускати до роботи людей із бензопилами. Але діяти треба без розміхування руками, у рамках закону, аби самим не поплатитися штрафом.

Навсправді переполох і громадське обурення – єдиний спосіб врятувати дерева. Фотографуйте все, виставляйте в соцмережехах, підключайте адвокатів та журналістів!

 

zakarpatpost.net