Люди відсакурюються. Японські вишні так надихнули ужгородку, що вона одягнула справжнє японське кімоно

Відома українська майстриня з клаптикового шиття Ірина Лукашенко, що живе в Ужгороді, дає майстер-класи для умілиць вирішила сфотографуватися біля сакур у справжньому японському кімоно.  Раніше закарпатська газета «НЕДІЛЯ» вже писала про цю дивовижну жінку.

А тепер її настільки надихнули вражаючі ужгородські сакури, що вони вирішила одягнути традиційний японський наряд, привезений із самої Японії.

Фото біля сакур у кімоно жінка розмістила на своїй сторінці у соцмережі.

«За майже чотири роки у мене немає жодної фотографії з сакурою. Ой-йо-йой, яке упущення. Ну, я все ж відсакурилась, нарешті. Натхненна своїм недавнім успіхом на подіумі (якщо з гумором у читаючих проблема, я іронізую), зробила це не просто так, а в японському автентичних кімоно, зшитому за всіма правилами: з натурального шовку спеціально зітканому для кімоно. Це вузька тканина із золотистою каймою, зшивається вручну, надлишки не зрізаються, а забираються в шви, підкладка з більш тонкого натурального шовку ретельно підібрана за кольором і підфарбована по краях», – написала вона, акцентуючи, що наряд до неї потрапив прямо з Японії.

«Я тоді не думала і не гадала, що попереду Ужгород, сакура… Але ось прийшла черга і його вигуляти. Сакура не найрозкішніша, а яка першою попалася. Кімоно, правда, злегка пом’яте, але нічого… У чоловіка теж є справжнє кімоно, чорне, поліцейське, але він щось не захотів фотографуватися. А дарма, напевно, було б прикольно. Ще б пояси спеціальні “обі” зшити», – зазначила Ірина Лукашенко.

Приємно, що ужгородські сакури надихають ужгородців і столиця Закарпаття залишається сакуровою столицею України.

zakarpatpost.net