Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 18 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Сакурові тури до Ужгорода стали настільки популярними, що Укрзалізниця призначила додаткові рейси. Зокрема, за інформацією прес-служби Закарпатської ОДА, наразі введено додаткові потяги сполученням «Київ – Ужгород» та сполученням «Харків – Ужгород», а також у зворотному напрямку.

17 квітня закарпатська виконавиця Аліна Паш презентувала дебютний сингл “Бітанга” і кліп на нього. Режисер кліпу – документаліст Генадій Трунов. Продюсер – гітарист Івана Дорна, Сурен Томасян. У кліпі Закарпаття показують незвично. Вбрання співачки стилізоване під народний костюм. Вона катається на конях, мопедах і “тусить” в кукурудзяному полі.

19-річний юнак продав із помешкання старенької газову плиту, мікрохвильову піч, пральну машину, навіть радіатор.

«Вона собі дорогу одежу купує, а в мене на пиво грошей немає», – думав про себе 19-річний закарпатець, складаючи підступний план. Хлопець ніде не працював, а випити любив. Та алкоголь безкоштовно ніде не наливали. Тому мешканець селища Вишково, що на Хустщині, вирішив пограбувати рідну бабусю, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Символ Японії на Закарпатті став настільки популярним, що наші міста почали змагатися між собою на звання сакурової столиці. Якщо Ужгород це звання носить давно і заслужено, то Мукачево всіма силами намагається обігнати його і висаджує, висаджує, висаджує японські вишні по всьому місту. Більше того, наразі там дійсно є найдовша сакурова алея України, протяжністю 1371 метр.

А зараз ці почесті хоче забрати собі Хуст і на наступний рік один із благодійників задумав висадити 500 сакур, аби таким чином місто потрапило до книги рекордів України і сакурова алея стала найдовшою в області… на навіть в державі. Але що б не робили закарпатські міста, найкращі і найстаріші історичні японські вишні все одно ростуть в Ужгороді. Їх більше сотні і їм приблизно по 100 років.

Життя у віддаленому селі сильно відрізняється від життя у обласному центрі.

Але чи разючими є розбіжності у побуті, умовах проживання та цінах в Ужгороді та в Києві?

Саме це досліджував журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ». Його розповідь шокує багатьох закарпатців, адже під час експерименту вдалося зробити дуже несподівані відкриття.

Закарпаття вкрилося буйним цвітінням дерев. Зараз дивовижна пора, коли природа буяє. Краса – на кожному кроці. Закарпаття вкрилося буйним цвітінням дерев. Чи не в кожному населеному пункті уже квітують не тільки сакури, що є гордістю області, але й плодові насадження, скажімо, абрикоси.

Садівники не можуть натішитися – дерева рясно вкриті квітами. Кажуть, урожай буде хорошим. А значить – люди матимуть багато вітамінів і будуть здоровими.

В Ужгороді справжнє царство тварин, взяти хоча б Боздоський парк. Яких там лісових звірів тільки немає. Є в нас і птахи-гастролери, скажімо, лебеді, і величезна кількість білочок, і навіть кішка-«рись».

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» знайшов тваринку у провулку біля Кафедрального собору. Безхвостий пухнастик, напевно, його охороняє від темних сил.

zakarpatpost.net