Жирна кішка, схожа на рись, охороняє давні мури в Ужгороді

Не дивно, що головну фортецю Закарпаття досі ніхто не взяв штурмом, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

В Ужгороді справжнє царство тварин, взяти хоча б Боздоський парк. Яких там лісових звірів тільки немає. Є в нас і птахи-гастролери, скажімо, лебеді, і величезна кількість білочок, і навіть кішка-«рись».

Журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ» знайшов тваринку у провулку біля Кафедрального собору. Безхвостий пухнастик, напевно, його охороняє від темних сил.

А хвіст, мабуть, втратив у війнах за територію, адже коти – любителі вуличних бійок. Напевно, наш новий знайомий бився ночами з потойбічними котами або з іншими містичними створіннями, захищаючи собор.

Не дарма Ужгородський замок не зміг взяти штурмом жоден ворог. Він теж, напевно, мав таких же надійних чотирилапих охоронців, як наш кіт-«рись».

І що цікаво, він не просто безхвостий, а ще й триколірний, а на Закарпатті вважається, що такі коти наділені магічною силою і приносять щастя.

Багато старовинні мури бачили котів, чимало з них уже відійшли у інші світи. А новий сторож подає великі надії, що й надалі виконуватиме свою роботу добре. Принаймні виглядає він дуже вдоволено.

Сергій ОРОС, закарпатська газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net