Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 20 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Закарпатці – народ цікавий і здатний на непередбачувані вчинки. Якщо одні крадуть, то інші в них потім поцуплені речі сміливо купують; якщо одні люблять розмахувати перед чужим носом кулаками, особливо напідпитку, то інші за цим безмовно спостерігають і навіть не намагаються перешкодити; якщо одні бояться поліції, то інші прагнуть, щоб поліція боялася їх, пише  закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Виявляється, буває у нас навіть таке. Незвичний випадок трапився нещодавно на Ужгородщині.

Ужгород буквально за пару днів теплої погоди встиг причепуритися, як великосвітський наречений. З одного боку його огорнуло рожево-пінне цвітіння сакур, а з іншого – наряди екзотичного багрянника. Його рожеві і фіолетові квіти покривають гілкиповністю, а листя він майже не має. Помилуватися цією красою щорічно приїжджаютьв місто тисячі туристів.

На  Закарпатті настільки багато пластику, що ми вже навіть не знаємо, що з ним робити. Скільки лише пляшок можна назбирати під час повноводдя у Тисі, Ужі, Латориці та інших водоймах. А от у Нігерії з пет-тари почали зводити будинки. Чим не приклад для нас?

Щоб з найменшими витратами вирішити проблему нестачі житла, там у якості будівельного матеріалу почали використовувати пластикові пляшки.

Здавалося б, подібні конструкції зовсім ненадійні. Але Нігерійські оселі стійкі до землетрусів, мають нульовий рівень викидів вуглецю і підтримують комфортну температуру всередині. Енергією житла забезпечуються від сонячної панелі та газу метану від перероблених відходів.

Життя у віддаленому селі сильно відрізняється від життя у обласному центрі. Але чи разючими є розбіжності у побуті, умовах проживання та цінах в Ужгороді та в Києві? Саме це досліджував журналіст закарпатської газети «НЕДІЛЯ». Його розповідь шокує багатьох закарпатців, адже під час експерименту вдалося зробити дуже несподівані відкриття.

Що мене найбільше вразило перед Великоднем у Києві, то це те, що в місті суєти в будні перед святами було спокійно. Я не побачив такої істерії, як у нас. Наші земляки перед Пасхою метушаться і гарячково гребуть із полиць усе, що очі бачать, ніби Великдень буде останнім днем у їхньому житті, у який потрібно наїстися і напитися, бо далі настане кінець світу. Поталанило мені у столиці потрапити й на фестиваль писанок на Софійській площі. Там на акуратних підставках розмістили  п’ять сотень унікальних виробів найкращих майстрів, серед яких були й роботи мукачівців – традиційна писанка-гігіант коваля Василя Щоки та великодній заєць художниці Олени Олефіренко.

Розмах фестивалю був таким, що нам на Закарпатті таке й не снилось. Хоча за словами головного туризмознавця краю Федора Шандра, на Закарпатті проводиться найбільше в Україні кулінарних фестивалів – більше чотирьох сотень на рік. Утім маємо повчитись від киян. Хоча раніше багато хто з нас гадав, що це вони мають вчитись від нас,  бо тільки тут можна скуштувати найсмачніші місцеві наїдки.

Закарпатська газета «НЕДІЛЯ» продовжує знайомити читачів із деклараціями закарпатських політиків і чиновників. Раніше ви мали можливість уже побачити ти статки Геннадія Москаля, Павла Балоги, Михайла Рівіса, Нестора Шуфрича та Богдана Андріїва. А зараз Ви ознайомитеся із новими звітами і проаналізуєте, наскільки багатшими чи біднішими стали найвідоміші люди нашого краю… Наступним у нашому списку є Роберт Горват.

Лідер “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук своєю невпевненістю нагадує народних депутатів. Про це сказав журналіст Майкл Щур.

“Що спільного між підлітковим сексом та походами Вакарчука у політику? Ти дуже довго та невпевнено йдеш до цього та швидко закінчуєш, але хочеш спробувати вдруге”, – каже журналіст та нагадує про депутатство.

zakarpatpost.net  продовжує ритися у чужій білизні. І це природно, адже така робота журналіста – цікавитися чужим життям.

Цього разу ми відшукали багато білизни, розвішаної на площі Пушкіна в гуртожитку. На цей раз вона не є нічийною, у неї є господарі. Але оскільки чужі речі є топовою темою для дискусій, то ми не змогли пройти повз неї. Тому дивіться і обговорюйте, можливо, фото нашого журналіста надихнуть вас на створення нового модного тренду.

Ужгородські сакури розквітли на всю красу. Рожеві кучеряві бутони звідусіль оточені любителями фотографій. Чи не біля кожного дерева хтось влаштовує фотосесії.

Туристів у місті стільки, що очі розбігаються. Незважаючи на те, що тури до сакурової столиці України є недешевими, охочих помилуватися цвітінням японських вишень дуже багато.

Стільки туристів у місті ще не було. Вони всюди – на набережних, в історичній частині, у сакуровому районі Галагов біля столітніх дерев, навіть біля багатоповерхівок, де висаджено ці дивовижні насадження, а також біля приватних подвір’їв.

zakarpatpost.net