Майкл Щур про екс-закарпатця. Що спільного між підлітковим сексом та походами Вакарчука у політику?

Лідер “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук своєю невпевненістю нагадує народних депутатів.

Про це сказав журналіст Майкл Щур у телепрограмі, пише gazeta.ua.

“Що спільного між підлітковим сексом та походами Вакарчука у політику? Ти дуже довго та невпевнено йдеш до цього та швидко закінчуєш, але хочеш спробувати вдруге”, – каже журналіст та нагадує про депутатство.

“Я дуже радий, що мене сьогодні не можна назвати політиком. Я щасливий, що я не такий, як всі вони”, – наводиться промова Вакарчука у Києво-Могилянській академії.

“Та скажи ти вже. Йдеш чи не йдеш у президенти? Чому він ходить довколо цього питання, як депутати довкола зняття недоторканності”, – відреагував Щур.

“Влада мене не цікавить, але…”, – продовжує Вакарчук.

Навіть на своїй інавгурації Вакарчук не буде впевнений, чи піде він у політику

“Але, мабуть, навіть на своїй інавгурації Вакарчук не буде впевнений, чи піде він у політику… Навіщо збирати людей і півтори години говорити про політику, яка тебе не цікавить?

Це все одно, що організувати конференцію на тему вирізання лобзиком з дерева, довго говорити про те, що ані вирізання, ані дерево, ані лобзик тебе ніколи не цікавили. А потім жбурнути в аудиторію дерев’яним ведмедем, якого ти сам вирізав під столом під час промови”, – продовжує телеведучий.

“Уявіть собі, яка б нудна була музична, театральна або кіно-сцена, якби взагалі ніколи за весь час ви не знали інших акторів, ніж п’ять людей, яких постійно показують по телевізору. В українські політиці саме так відбувається”, – каже Вакарчук.

“На музичній сцені те саме. Вакарчук всюди. Кожен рік День Незалежності зі Святославом Вакарчуком. Ці два поняття скоро будуть настільки близькі, що років через 20 усі святкуватимуть День Незалежності Святослава Вакарчука”, – реагує Щур.

Святослав Вакарчук посідав третє місце в рейтингу кандидатів на президентських виборах. Торік у листопаді за нього готові були проголосувати 12,1% українців. Вакарчука випереджали президент Петро Порошенко — 16,1% і лідер партії “Батьківщина” Юлія Тимошенко — 14,4%. Чергові вибори глави держави мають відбутися в березні 2019-го.

У вересні музикант на півроку полетів до Стенфорда, Сполучені Штати Америки. Тамтешній університет входить у трійку найкращих вузів ­світу. Вакарчук вивчав процеси політики й державотворення, економіку й право. У грудні заявив, що не збирається йти у президенти. Натомість назвав 10 кроків, що треба зробити для реформування країни. Серед них — створити незалежний Антикорупційний суд, змінити виборче законодавство, реформувати держ­службу, розпочати дієву приватизацію, припинити політичний лобізм.

zakarpatpost.net