Чому генії сплять чотири години?

Поспати любить кожен. Чому ж мало хто пам’ятає свої сни? Коли ми їх не бачимо та що таке сновидіння загалом? Цікаві факти про сни!

Коли ми бачимо сни, то не можемо робити різких рухів. Мудра матінка-природа передбачила це невипадково. Тільки уявіть, що спляча людина повторювала б ті ж рухи, які вона здійснює уві сні! Тоді ми щоразу прокидались би на підлозі у синцях та подряпинах (якщо не гірше, мало що декому сниться!), пише procikave.com.

Спати без сновидінь – неможливо. Якщо хтось запевняє вас, що зовсім не бачить снів, це неправда: він просто їх не запам’ятовує.

Ми пам’ятаємо тільки 10% наших снів. Інші 90% безслідно зникають в перші хвилини після пробудження … Тому якщо уві сні вас часто осяюють нові ідеї, тримайте під рукою блокнот і олівець.

Кольорові сни – розкіш, доступна не всім. За результатами опитування, 12% людей, у яких все гаразд і з уявою, і з зором, бачать чорно-білу картинку.

Незрячі теж мають сновидіння. Ті, хто осліп в пізньому віці, користуються образами зі своєї пам’яті, а сліпі від народження «бачать» звуки, запахи і доторки до предметів.

Ми не здатні бачити сни, коли хропимо.

Коли ми спимо, в наші сни втручається реальність. Якщо уві сні ви марно шукаєте туалет, ваш організм наполегливо подає вам сигнали – мовляв, вже пора. А якщо гуляєте у спекотному місці і мрієте хоча б про один ковточок води, вам дійсно дуже гаряче і хочеться пити.

Сни не варто сприймати буквально. Наприклад, якщо в сні ви б’єтеся або навіть когось вбиваєте, не варто звинувачувати себе в агресії і небезпечній соціальному поведінці. Це лише сигнали, що в житті вам потрібно терміново вирішити якісь проблеми.

Сонники взагалі слід викинути. Захоплення їхніми псевдопередбаченнями – марновірство. А якщо врахувати, що більшість тлумачень досить похмура, ці «мудрі» книги можуть налякати кого завгодно. Померлі, кладовища, неприємності, провалені іспити тощо – все це, на думку сонників, обіцяє нам нещастя. Насправді, це просто найпопулярніші сновидіння кожного з нас. Вони говорять про наші страхи, але не пророчать майбутнє.

Ми бачимо тільки те, що існує в реальності. Навіть, коли ми винаходимо уві сні щось нове, то «складаємо» його з фрагментів, які нам вже колись траплялися.

Сни дарують нам душевний спокій. Під час сновидінь ми вихлюпуємо «зайві» емоції, і в житті у нас виникає набагато менше приводів бити посуд чи влаштувати істерику.

Наполеон спав 4 години на добу. Вислів «генії сплять чотири години, прості смертні – шість, дурні – вісім» належить саме йому. А от Альберт Ейнштейн був ще тим любителем виспатися! Сну він виділяв 11 годин на день.

Близько 25 років людина проводить уві сні.

zakarpatpost.net