Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 24 квітня

День на Закарпатті був багатим на події.

Весна нарешті повністю вступила в свої права. На Закарпатті почався сезон цвітіння рослин, тож область завмерла в очікуванні гостей. Оскільки однією з візитівок краю є хоч і не карпатські, а японські вишні, то саме на них має приїхати подивитись найбільше туристів. І хоч  нині сакурами засаджені абсолютно всі міста області, навіть багато сіл, то все одно для гостей вони асоціюватимуться саме з Ужгородом.

Навіть якщо в якомусь населеному пункті краю рожевих екзотів буде більше, ніж в обласному центрі, гості все одно їхатимуть до столиці Закарпаття, бо сакуровий Ужгород – це вже бренд, відомий на всю країну, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Розмови про сепаратистські настрої на Закарпатті є «вкидом» російських спецслужб і не мають під собою реальної основи, заявив голова Закарпатської державної адміністрації Геннадій Москаль в ексклюзивному інтерв’ю Радіо Свобода.

4-6 травня на території старовинного замку Мент-Міклош, що в Чинадієві відбудеться світкове свято – фестиваль “Кохання в Сент-Міклоші”. Цього разу змагатимуться відомі флористи з Литви, Естонії, Азербайджану, Польщі, Угорщини, Росії та Китаю. Поки вони демонструватимуть свою майстерність, у замку проходитимуть виставка флористичних об’єктів та інсталяцій, екскурсії, працюватимуть розкішні фотозони.

У понеділок, 30 квітня, у селі Косонь Берегівського району Закарпаття відбудеться кулінарне свято – VI чемпіонат із приготування бограчу. Організатори обіцяють бограч, зварений в казані-рекордсмені Книги рекордів України, різноманітні розваги для дітей і дорослих, святкову атмосферу й релакс у місцевих термальних басейнах та саунах.

Дирекція Нижньоапшинської школи взялася заступатися за хлопця, який підознюється у вбивстві друга. Традиційно, як завжди у подібних ситуаціях, директорка звинувачує журналістів, нібито вони подали недостовірну інформацію. Однак те, що юнак був у школі озвучили на камеру ТСН його ж однокласники, які бояться, що хлопець опиниться на волі.

Близько півсотні селян Ужгородщини перекрили міжнародну трасу Київ-Чоп біля Ужгорода, аби привернути увагу до того, що обласна влада не дає їм дозволу об’єднатися в Холмківську ОТГ. Трасу блокували кілька годин.

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль, коментуючи акцію селян Ужгородщини, заявив, що облдержадміністрація не прийме жодного шантажу, а оцінку блокувальникам міжнародної траси дадуть правоохоронці.

Сьогодні до Ужгорода вже вдруге під час цвітіння сакур завітав заступник глави місії, міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада.

Ужгородські тюльпани є своєрідним доповненням квітучим сакурам. Квіти також часто потрапляють у об’єктиви фотоапаратів туристів. Тим не менше, любителі тютюну мало над цим думають. Чи не на кожній клумбі можна знайти як недопалки, так і порожні пачки з-під цигарок.

І це при тому, що поруч із ними є сміттєві корзини.

Можна побачити посеред 20 тисяч розквітлих тюльпанів і інші «скарби», скажімо, папірці, пакети, етикетки, обгортки з продуктів, одноразовий посуд, але їх не настільки багато.

Гуляючи вулицями наших міст часто можна побачити у парках та скверах залишений біля тротуарних доріжок та під деревами хліб. А в селах його нерідко підвішують до гілок насаджень, пише закарпатська газета «НЕДІЛЯ».

Ним здавна українці вітають гостей. Але не тільки їх, але й пригощають диких тварин та птахів.

Якщо організм людини борошняні вироби ще здатен перетравити, хоча про користь та шкоду хліба останнім часом науковці постійно ведуть дискусії, то шлунок лісових звірів та пернатих справляється з таким навантаженням важко.

zakarpatpost.net