В Ужгороді запрацював єдиний у місті бювет із питною водою

В Ужгороді біля дитячої залізниці запрацював єдиний у місті бювет із питною водою.

Це – цікава родзинка столиці Закарпаття. Тим більше, що бювет має оригінальну  форму і вода б’є ключем із нього у вигляді фонтану.

Відкрито його було ще в 70-х роках. За словами старожилів, колись в Ужгороді подібних «водопоїв» було декілька. Зараз залишився єдиний. Щоправда, біля дитячої міської лікарні функціонує ще один – із мінеральною водою. Але її пити багато не можна.

Та й для міста цього замало.

Адже, для прикладу, що  в Києві бювети є майже в кожному спальному районі, а також у парках та скверах, де люди можуть набирати живильної вологи в пляшки і на такій воді готувати їжу, адже вона без різних домішків і хлорки, є чистою, артезіанською. При цьому свердловини знаходяться не просто неба, а у гарних великих альтанках, де одночасно може поміститися 30-40 людей і є одночасно по чотири помпи.

Тож нам би варто відродити давно забуті старі традиції і облаштувати у місті у кожному густозаселеному районі по декілька бюветів.

Вони були б чудовою можливістю як для самих ужгородців, так і для туристів освіжитися і запастися чистою джерельною питною водою.

zakarpatpost.net