Як на обласні заходи зганяють закарпатських дітей для кількості

Вчора в обласному палаці дитячої та юнацької творчості відбулося нагородження переможців конкурсу творчих робіт до Дня Матері.

Змагалися учні у трьох номінаціях – прозова робота, вірш та малюнок.

Серед усіх поданих на конкурс обрали найкращі твори. Хоча найкращі тут звучить досить сумнівно. Але щодо цього сперечатись важко, бо мистецтво – поняття ефемерне.

Напередодні дітей повідомили, що учнів запрошують в Ужгород на нагородження.

Щасливі школярі вранці поїхали до обласного центру. З кожного міста і району їх назбиралося по повному автобусу.

Душа раділа! Скільки ж у нас талановитих учнів. Уже з самого ранку біля ПАДІЮНу  транспорту була сила-силенна!

Але радість тривала недовго.

Як виявилося, школярів зігнали туди лише для кількості.

Жодна дитина з Хуста, Тячева, Виноградова, Іршави, Берегова,  Перечина,  Сваляви, Рахова та районів не була відзначена грамотою, хоча напередодні всіх повідомили, що вони – найкращі і у творчому поєдинку вибороли третє місце.

Переможцями ж виявилися всього кілька учнів із Ужгорода та по дитині з Мукачева, Великоберезнянського, Свалявського та Тячівського районів. Та для цього  можна було покликати тільки їх, інші ж почувалися при цьому обділеними.

Для чого ж так жорстоко дурити школярів? Як їм після таких популістських дій пояснювати, що брехати не можна, коли вони зі шкільної парти зіштовхуються з обманом. Та ще й від кого – від людей, які для них є авторитетом. Тим більше з області!

Сам концерт був цікавим. Усім учасникам дали по коробці цукерок, але додому їхали учні з гірким присмаком від дійства та образою.

Але ж для цього на свято можна було запросити ужгородських учнів, аби заповнили залу і не витрачати гроші на бензин. Хіба раціональним є використання стількох коштів? Адже в Ужгород проїхалися дітлахи з усіх куточків Закарпаття!

Ці ж гроші можна було спрямувати на більш нагальні потреби. А їх у освіті ох як багато!

Або  можна було прямо сказати дітям, що подорожували вони до Ужгорода просто для кількості, аби керівництво залишилося вдоволеним.

Тож як після цього розповідати дітям про правду?

zakarpatpost.net