На Міжнародних змаганнях з петанку в Ужгороді за перемогу боролися спортсмени з Африки, Америки та Європи

Цими днями в Ужгороді пройшов Міжнародний турнір з петанку. У заході взяли участь більше півтори сотні спортсменів із Данії, Литви, Латвії, Білорусі, Росії, Болгарії, Монголії, Марокко, Угорщини, Польщі, Словаччини, Румунії, Франції, Нідерландів, США, Швейції, Австралії, а також міст України: Ужгород, Мукачево, Хуст, Червоне, Івано-Франківськ, Копачинці, Львів, Харків, Черкаси, Ніжин, Київ та інших.

Серед суддів змагань була і одна з редакторів сайту zakarpatpost.net Альона Колодій.

А результати такі.

4 травня кубок першості виборов спортсмен Київського петанк-клубу Дмитро Бугай.

5 травня в турнірі (в групі А) здобув дуплет у складі ветеранської Збірної України: Ігорь Заславський (Ужгород) та Маріо Пресутті (Київ).

6 травня переможцями турніру стали: Євген Осокін з Росії, Ольга Маляренко та Олександр Заломакін з Києва.

Друге місце зайняла команда Brahim Chhaibi з Мароко, Сергей Жуковский з Києва.

Гру за 3 місце виграла команда з клубу Tabby із Харкова: Руслан Малахов, Маруан, Аня.
І місце в групі В завоював триплет з Болгарії. Також відзначили наймолодших учасників турніру – Олександра Кравчука та Богдана Аксьома.

Довідково. Петанк – це один з різновидів боулзу, метою якого є, стоячи всередині кола (обома ногами торкаючись землі), кинути порожнисті металеві кулі якомога ближче до маленької дерев’яної кулі (cochonnet, piglet, bouchon, le petit — кошонет, поросятко, паця, джек, бушон, корок, малесенький). Цю гру, як правило, грають на твердому ґрунті або гравії, але можна також грати на траві, піску тощо. Гра подібна до бочче і боулзу.

zakarpatpost.net