Якими рослинами закарпатцям варто прикрашати балкони. Думка експерта.

Ландшафтний дизайн – вирішення для тих, хто хоче зробити стильною та гарною територію.

Ландшафтний дизайнер Сніжана БОЙКАС у прес-центрі закарпатської газети «НЕДІЛЯ»розповіла як маленьку ділянку зробити затишною.

Якого мінімального розміру має бути ділянка, щоб на ній можна було створити шедевр?

Створити красу можна на будь-якій площі. Навіть на двох квадратних метрах. У мене була найменша ділянка – клумба 10 на 10 метрів. І в замовника на території більше нічого не було, тільки невеличка площа перед будинком.

А коли у розпорядженні є лише один балкон? Що порадите?

Є таке поняття як міні-сади в горщиках, в кашпо. Там використовуються і крихти різного кольору, і рослини крихітні. Також на балконах можна  висадити різні однорічні квіти, в кадках – малі хвойники. Лоджії, холи можна взагалі дуже гарно облаштувати. Якось ми робили на лоджії навіть міні-озерце з водопадом.

Про що просять найчастіше закарпатці?

Останнім часом  просять зробити ландшафтний дизайн з мінімальним доглядом за ділянкою. Для цього  настилається ландшафтна плівка, щоб не потрібно було прополювати потім бур’яни, площа  засипається камінцями, висаджується більше хвойних рослин, адже квітучі потрібно часто обрізати.  Також полив має бути автоматичним або крапельним. Тобто, людям потрібно щось таке, аби  на перспективу вони  мали якомога менше догляду за  територією.

zakarpatpost.net