Як закарпатські заробітчани побилися в Угорщині

Б’ються усі: і чоловіки, і жінки, і молоді, і старі

Закарпатці – народ запальний, особливо після розпивання спиртного, тож нерідко наші земляки між собою не тільки сваряться, але й з’ясовують стосунки за допомогою сили. Звичайно, нічого доброго в цьому немає і це не сприяє вирішенню конфліктів, більше того, закінчується додатковими нервами, витратами та судовою тяганиною, але в пориві запалу над цим мало хто думає. Отже, закарпатська газета «НЕДІЛЯ» зібрала найрезонансніші випадки, що трапилися протягом останнього часу в області.

Як закарпатські заробітчани побилися в Угорщині

Часом наші земляки на чужині знімають навантаження не лише сном, але й оковитою. А під час відпочинку теж не лежать, а розминають м’язи. Часом практикуючись на інших…

Так, зокрема, трапилося і з виноградівцями, які ніяк не могли вирішити, хто саме з них прибиратиме на кухні. Здавалася б, такий несуттєвий побутовий конфлікт можна вирішити добрим словом або хоча б додатковою пляшкою за виконану роботу, але ж ні… Наш земляк Микола вирішив по-іншому.

В Угорщині він був разом зі своїм племінником, йому хотілося, щоб після закінчення роботи наведенням чистоти у приміщенні займався саме він. Чоловік був переконаний, що він повинен бути лідером і його накази мають виконуватись, бо він старший.

Отже, Микола штовхнув хлопця в плече так, що той аж присів на ліжко. Та цього виявилося йому замало, оскільки словесна перепалка розгорілася з новою силою. Чоловік підійшов до свого родича і щосили ляснув його кулаком у грудну клітку, але так, що нещасний отримав не просто удар, а закритий перелом грудини зі зміщенням.

Хлопець через травму змушений був повернутися додому. Його лікування було тривалим і зайняло цілих два місяці.

А Миколі у рідному Закарпатті довелося за скоєне відповідати перед законом.

На суді він розповів, що в одному з готелів Будапешта, де вони проживали, між ним та племінником почався конфлікт, наслідком якого стала штовханина. У вчиненому чоловік каявся і запевняв, що є єдиним годувальником сім’ї і що його дружина є інвалідом.

Тож суд помилував місцевого Кличка і присудив йому лише рік умовного покарання.