Що трапилося на Закарпатті за день? Головні новини та події 11 травня

День на Закарпатті був багатим на події.

Прем’єр-міністр Володимир Гройсман прибув на Закарпаття та відвідав одну з ужгородських шкіл.

Про це стало відомо з повідомлень в його Twitter-акаунті.

“Сьогодні на Закарпатті. Відразу по прильоту приїхали в Ужгородську школу № 10 з угорською мовою навчання. З учителями поговорили про мову – всі зацікавлені вивчати і вчитися українською. Люди не винні, що іноді немає для цього умов. Тому завдання їх створити – забезпечити вчителів, школи”, – сказав Гройсман.

Після відвідин ужгородської школи №10 прем’єр-міністр з делегацією у супроводі міського голови Богдана Андріїва пішки пройшли набережними до міської ради.

Крім того, аби бути ближче до народу, Володимир Гройсман навіть привітався з дітьми угорською: «Jó napot kívánok!», вивчивши фразу дорогою  з аеропорту.

Далі, як повідомила прес-служба Закарпатської ОДА, коментуючи питання щодо створення об’єднаних територіальних громад.

Заключним пунктом робочої поїздки глави кабміну стало ПрАТ «Єврокар» у Соломонові, де відбулася зустріч із найбільшими підприємцями з іноземним капіталом, що працюють на Закарпатті.
– Наша стратегічна мета – добитися зростання економіки на 5 відсотків, – наголосив В.Гройсман у своєму вступному слові. – Це неможливо зробити без притоку іноземного капіталу й створення нових робочих місць, тому ми робимо максимум для захисту бізнесу й інвестицій. Політика уряду – постійна дерегуляція й скасування зайвих перешкод. Я категорично не сприймаю факти, коли контролюючі органи перевищують повноваження й намагаються тиснути на бізнес. У всіх цих випадках завжди стою на боці підприємців…

Страшна трагедія сталася сьогодні в Хусті. Під важкою елекроопорою опинився візок із дитиною.

Дворічний хлопчик помер.

Як повідомляють користувачі соцмереж, мама з 1,9 річним сином у дитячому візку сьогодні йшла вулицею Небесної Сотні. Завантажена дровами вантажівка «Урал 375» близько 11 години зачепила електричні кабелі, у результаті елекроопора впала на тротуар.

30-річна жінка із травмами опинилася у лікарні, у неї виявлено кілька переломів. А от її син, на жаль, загинув.

Слідчі повідомили, що за кермом автомобіля перебував 63-річний влдій із села Березово Хустського району.

Уже кілька днів у столиці Закарпаття триває сінокос. Косять усе – газони, набережні, при цьому використовують як газонокосилки, так і тракотори.

Робота кипить, а тим часом містяни та гості Ужгорода насолоджуються приємним запахом сіна.

Сінокос цими днями, до приїзду Гройсмана, був не лише в Ужгороді, але й уздовж траси Київ-Чоп.

Почався смачний полуничний сезон і наші земляки активно ласують найсмачнішою для багатьох із усіх ягід. Вітамінний продукт продають уже на території всієї області. Найдеревшою є полуниця традиційно там, де її вирощують масово. У Іршавському та Виноградівському районі грутом  ягоди можна придбати по 10-15 гривень за кілограм. Трохи дорожче коштує полуниця в Хусті – приблизно по 25 гривень за кілограм. У Мукачеві – 40, у Перечині – 35, а в Ужгороді 40-55 гривень.

Під ясеном Масарика в Ужгороді господар одного з кафе встановив велетенські квіти. Вони і яскраві, і надзвичайно видовищні. Величиною диво-рослини майже в людський зріст. До того ж уночі вони ще й світяться.

Завдяки таким елементам Ужгород стає привабливішим для туристів, адже такі родзинки є надзвичайно цікавими для гостей. Наприклад, у Львові та Києві подібних новацій біля кав’ярень багато. Скажімо, львівське дерево, що у різні пори проку перетворюється то на сакуру, то на яблуню, відоме вже дуже багатьом.

На вулиці Ужгороді знову виїхала фінська прибиральна диво-машина. Придбали її торік. Унікальність машини в тому, що вона може  мити дороги, згрібати листя, вона компактна і багатофункціональна, може працювати щіткою і бункером за принципом пилососа.

Крім основних функцій машина може також косити. Єдина проблема, що пил, як обіцялося, вона не прибарає. Отже, комунальникам пілся машини доводяться протирати лавиці.

Сьогодні про здорове харчування говориться багато, проте мало хто вникає у те,  що це таке насправді. Натомість із екранів телевізорів постійно пропагуються лікарські препарати.  Більше того, на Закарпатті із кожним роком відкривається все більше аптек, але люди при цьому починають все більше і більше хворіти.

Тож сьогоднішнім гостем прес-центру газети «НЕДІЛЯ» є людина, яка не просто на словах знає про живу їжу, але й дотримується  правильного раціону. Олег БЛАЖІВСЬКИЙ на власному досвіді переконався, що натуральні продукти і сироїдіння здатні творити дива.

zakarpatpost.net