Як закарпатці дорогу за допомогою кулаків ділили

Часом конфлікти між закарпатцями виникають і на робочому місці, а часом і через автомобілі або неможливість поїхати. Таке вже сучасне життя, що спровокувати бійку може абищо.

Такий випадок трапився нещодавно в Ужгороді.

Руслан працював головним інженером на одному з підприємств столиці Закарпаття. У той день він знаходився на робочому місці. Саме там проходив ремонт дорожнього покриття. Тож вулицю перекрили для руху. За всім наглядали працівники поліції, але на деякий час вони від’їхали. Тож біля робітників залишився лише Руслан. Він відчував себе головним і намагався контролювати порядок. На роботою спостерігав із машини, яку припаркував на узбіччі так, щоб не заважати ремонтникам. Був майже кінець робочого дня…

Раптом на горизонті показався автомобіль. Із нього вийшов чоловік і попросив пропустити його. До чоловіка підійшов прораб і повідомив, що це неможливо. але незнайомець не заспокоювався, він хотів їхати далі саме тією дорогою. Дмитро підійшов до Руслана, постукав у вікно і попросив від’їхати та пропустити його. Руслан відмовив. Між ними почалася словесна перепалка, яка невдовзі переросла у бійку.

Спочатку чоловіки лише штовхалися, а далі Руслан правим кулаком вдарив Дмитра у шию, а лівою рукою схопив за куртку і повалив на землю. Гамселив його щосили в область голови. Працівники кинули роботу і прибігли рознімати ужгородських «боксерів».

У результаті конфлікту Дмитро зазнав численних травм. Зокрема, лікарі діагностували в нього струс мозку, забій гортані, травму шиї, забій шийного відділу хребта, незмикання голосових зв’язок…

На суді Руслан вину не визнав, казав, що його супротивник сам спровокував сутичку, а він, у свою чергу, знаходився на роботі. Дмитро ж розповів, що відвозив дитину на заняття, коли виявив, що дорога перекрита, але попереджувальних знаків при цьому не було. Причому, за словами чоловіка, коли він попросив Руслана пропустити його, той почав хамити і поводився брутально. Коли Дмитро спитав, на яких підставах він собі дозволяє розмовляти в такому тоні, Руслан відповів: тому що він – начальник. Свідком бійки стала й донька Дмитра, яка отримала психологічну травму. Цікаво, що коли чоловіків розняли і Дмитро запитав Руслана, чому він так поводився, у відповідь отримав не пояснення, а ще один удар ногою у стегно.

Патрульних викликав саме Дмитро. Але він втратив голос і навіть не міг давати показання правоохоронцям. Тож рішенням суду Руслана визнали винним і присудили йому штраф у розмірі 1700 гривень.

На жаль, подібних інцидентів багато. І не тільки між дорослими. Часом не по-дитячому намагаються поговорити між собою і підлітки. Але про них ми поговоримо іншим разом. Та й діти часто просто наслідують дії знайомих та родичів, тож їх зрозуміти ще можна.

Ми так прагнемо європейських цінностей, а при цьому багато хто поводиться, наче первісна людина. Хіба ж це нормально досягати бажаного він іншого за допомогою сили? Може пора вже поводитись культурно?

zakarpatpost.net